Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, καθώς από τη μία ο κλάδος των ακινήτων στο Χονγκ Κονγκ και από την άλλη ο πληθωρισμός της Αυστραλίας, επηρέασαν την τελική εικόνα, ενώ όλος ο κόσμος αναμένει και την απόφαση για το μείγμα πολιτικής της Fed.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1,51% και ο δείκτης Hang Seng Tech υποχώρησε 1,65%. Η δεικτοβαρής Alibaba σημείωσε πτώση 3,83%, αφού ανακοίνωσε τα σχέδιά της για διπλή αρχική εισαγωγή στο Χονγκ Κονγκ.

Ο δείκτης Hang Seng Mainland Properties ήταν 5,55% χαμηλότερος. Οι μετοχές της εταιρείας ακινήτων Country Garden σημείωσαν βουτιά περίπου 14%, αφού ανακοίνωσε ότι θα συγκεντρώσει 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (360 εκατομμύρια δολάρια) πουλώντας 870 εκατομμύρια νέες μετοχές. Οι μετοχές τιμολογήθηκαν στα 3,25 δολάρια Χονγκ Κονγκ, με discount περίπου 12,63% από το κλείσιμο της Τρίτης.

Σε άλλες αγορές, ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία κέρδισε 0,18%, ενώ ο δείκτης Topix έκλεισε κλασματικά υψηλότερα.

Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν ελαφρώς χαμηλότερες. Ο Shanghai Composite υποχώρησε περίπου 0,1% και ο Shenzhen Component έχασε 0,19%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,48%, αλλά ο Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,38%.

Πληθωρισμός Αυστραλίας

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές στην Αυστραλία αυξήθηκαν 6,1% το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, από 5,1% το πρώτο τρίμηνο του έτους. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters εκτιμούσαν ότι ο πληθωρισμός θα φτάσει το 6,2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές