Στάση αναμονής τήρησε και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, επιτρέποντας μόνο μερικές επιλεκτικές κινήσεις σε τίτλους που ξεχωρίζουν το τελευταίο διάστημα. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,04% στις 829,26 μονάδες, με τον τζίρο να καθηλώνεται κάτω από τα 35 εκατ. ευρώ.

Η αγορά αναμένει τη Fed και τη νομισματική πολιτική, προκειμένου να λάβει έναν πιο ξεκάθαρο τόνο για τις ροές κεφαλαίων παγκοσμίως. Η Fed, που ετοιμάζεται για μια ακόμη άνοδο των επιτοκίων, πιθανότατα κατά 75 μονάδες βάσης, κατά τη διήμερη συνεδρίαση της που ολοκληρώνεται την Τετάρτη, έχει υποστηρίξει πως η αμερικανική οικονομία θα αποφύγει την ύφεση. Όμως, οι περισσότεροι αναλυτές δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία της, τηρώντας στάση αναμονής για τα στοιχεία του ΑΕΠ που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη.

Διαβάστε επίσης: «Έκλεισε» η συμφωνία των 27 της ΕΕ για τα έκτακτα μέτρα

Στηρίγματα

Πάντως, μικρά στηρίγματα υπήρξαν σήμερα από την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, στο 3,19%, κόντρα μάλιστα στη γενική ανοδική τάση στην Ευρωζώνη, όπως διαπιστώνει και η Wall Street Journal. Μάλιστα, πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι οι επενδυτές αγοράζουν ελληνικούς τίτλους γιατί πιστεύουν ότι αξίζει η σχέση ρίσκου-απόδοσης, από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από πολιτική αναταραχή και το οικονομικό της επιτελείο είναι αποφασισμένο να στηρίξει μεν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, χωρίς να θέτει ωστόσο σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα.

Διαβάστε επίσης: WSJ: Ψήφος εμπιστοσύνης των επενδυτών στα ελληνικά ομόλογα

Παρόλα αυτά, ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε, όπως και χτες, σε στενό εύρος διακύμανσης πέριξ των 830 μονάδων, ουσιαστικά μην προσθέτοντας κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανάλυση. Όπως επισημαίνει η Trader24, και η επικείμενη ανακοίνωση κρίσιμων μακροοικονομικών δεδομένων αφήνει στο έλεος της ειδησεογραφίας την κατεύθυνση, ώστε τελικά να δικαιολογείται κάθε διστακτικότητα που εμφανίζεται. Πάντως, το επικίνδυνο σημείο φαίνεται στις 810 μονάδες, που ιδανικά ο ΓΔ δεν θα ήθελε να χάσει ώστε να ελπίζει για τη συνέχεια. Οι 840-845 μονάδες του Γενικού Δείκτη παραμένουν απείραχτες, συνιστώντας εξάλλου ένα επίπεδο που οριοθετεί και την μεσοπρόθεσμη κίνηση, χωρίς ωστόσο να μπορεί να μιλήσει κανείς για ξεκάθαρη τάση.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ο Ελλάκτωρ ξεχώρισε με το +5,18% που σημείωσε, ενώ σημαντικά κέρδη σημείωσαν και οι Λάμδα, Aegean, Alpha Bank, Σαράντης και Quest. Eurobank, Jumbo, Coca Cola, Tian, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ και ΕΛΧΑ έκλεισαν με μικρά κέρδη, ενώ στον αντίποδα, η Εθνική έχασε 2,87%. Σε πτωτικά εδάφη έκλεισαν οι Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών