Στηρίγματα σε πολύ συγκεκριμένους τίτλους, όπως τους τραπεζικούς, βρίσκει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο προκειμένου να κρατήσει τη θετική του τροχιά, σε μία ημέρα όμως εξαιρετικής σημασίας. Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,60% στις 834,20 μονάδες, με τον τζίρο στα 14 εκατ. ευρώ.

Όπως και χτες, η συναλλακτική δραστηριότητα παραμένει σε απελπιστικά χαμηλά επίπεδα, με τους επενδυτές να περιμένουν κάποιο σινιάλο από τις αγορές στο εξωτερικό. Άλλωστε, σήμερα αναμένεται και η απόφαση της Federal Reserve για τα επιτόκια, η οποία και θα κρίνει εν πολλοίς το βαθμό ανάληψης ρίσκου στις αγορές παγκοσμίως.

Έτσι, στη Λ. Αθηνών δεν υπάρχουν σημαντικές μεταβολές στο μοτίβο της αγοράς, και ο ΓΔ έχει τις 810 μονάδες ως βασικό επίπεδο στήριξης, αναζητώντας τις δυνάμεις να προσεγγίσει έστω τις 840-845, που συνιστούν και το άνω όριο της υφιστάμενης κίνησης. Μάλιστα, η Trader24 υπενθυμίζει ότι ο Δείκτης τρέχει μεν με -0,86% μηνιαία απόδοση, τη χειρότερη συγκριτικά με τους περισσότερους Δείκτες ανά τον κόσμο, ωστόσο έντονα συσχετισμένος με αυτές, και σίγουρα πιο ανθεκτικός σε μεσοπρόθεσμο διάστημα, με τις μικρότερες ετήσιες απώλειες -5% σε αντίθεση με το επί παραδείγματι -20% του Nasdaq100 και -15% του DAX40.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Alpha Bank, Coca Cola, Πειραιώς, Εθνική και Eurobank οδηγούν τα κέρδη της αγοράς, ενώ θετικά κινούνται οι ΟΤΕ, ΕΛΧΑ και Ελληνικά Πετρέλαια. Στον αντίποδα, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, Μυτιληναίος και ΓΕΚ Τέρνα δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ αρνητικά κινούνται οι Σαράντης, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή και ΑΔΜΗΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών