Έναντι του καθόλου… ευτελούς τιμήματος των 31 εκατομμυρίων δολαρίων πούλησε το σπίτι του στο Σαν Φρανσίσκο ο «κύριος Meta», Μαρκ Ζάκερμπεργκ, σύμφωνα με συμβολαιογραφική πράξη με ημερομηνία κατάθεσης την 1η Ιουλίου, η οποία φέρει την υπογραφή του αντιπροέδρου δράσεων της πρωτοβουλίας Chan Zuckerberg, αναφέρει ο διεθνής Τύπος.

Πρόκειται, δε, για τη μεγαλύτερη off-market πώληση κατοικίας στο Σαν Φρανσίσκο για το 2022 μέχρι τώρα. Ξεπέρασε και τα 29 δολάρια στα οποία έκλεισε λίγες μέρες νωρίτερα η συμφωνία για δύο ρετιρέ που ανήκαν στο Τζορτζ Σουλτς και αποτελούσε την ακριβότερη συμφωνία πώλησης διαμερισμάτων στην ιστορία του Σαν Φρανσίσκο.

Διαβάστε επίσης: Ουάσιγκτον: Μήνυση εναντίον του Ζάκερμπεργκ για το σκάνδαλο προσωπικών δεδομένων

Ο Ζάκερμπερκ είχε αγοράσει το Dolores Heights στον αριθμό 3450 της 21η οδού έναντι 10 εκατ. δολαρίων τον Νοέμβριο του 2012. Με μια απλοϊκή μαθηματική λογική, συνεκτιμώντας τιμή αγοράς και τιμή πώλησης, μπορεί, λοιπόν, να συμπεράνει κανείς ότι για τα 10 χρόνια που διέμεινε σε αυτό κέρδιζε 5.750 δολάρια την ημέρα!

Η περιγραφή του ακινήτου στο Redfin περιλαμβάνει τέσσερα υπνοδωμάτια, τέσσερα μπάνια, συνολικής έκασης 687,48 τ.μ. αλλά οι άδειες 2014-2015 που κατατέθηκαν στο Τμήμα Επιθεώρησης Κτιρίων της πόλης δείχνουν ολοκληρωμένες εργασίες για την προσθήκη χώρου στον πρώτο, δεύτερο και τρίτο όροφο και νομιμοποίηση χώρου στον τελευταίο όροφο του τετραώροφου σπιτιού, καθώς και προσθήκη μπάνιου και δημιουργία οροφής. Η κουζίνα και τα μπάνια περιλαμβάνονται στις ανακαινίσεις, ενώ προστέθηκε κλιματισμός και σύστημα κατάσβεσης πυρκαγιάς.

Φαίνεται, επίσης, ότι κύριος Ζάκερμπεργκ δεν ήταν και πολύ συνεργάσιμος γείτονας, αφού τουλάχιστον έξι καταγγελίες έχουν υποβληθεί εις βάρος του για ρύπανση από σκόνη, θόρυβο και παράτυπη στάθμευση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας