H μετοχή της Starbucks (NASDAQ:SBUX), κόντρα στο κακό κλίμα της Wall Street, έχει αποκτήσει ένα θετικό momentum σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, και μάλιστα φαίνεται να απεγκλωβίζεται από την κρίσιμη περιοχή των 70-80 δολαρίων που την ταλαιπώρησε πολλές εβδομάδες.

 Το σινιάλο στους αγοραστές

Μετά από 7 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, κάποιες εξ αυτών με ισχυρούς όγκους συναλλαγών, η Starbucks διέφυγε των 80 δολαρίων, και η μετέπειτα διορθωτική κίνηση έφερε και πάλι την τιμή στο ενδιαφέρον επίπεδο όπου ανοίγει ο δρόμος για μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα τοποθετήσεις. Επόμενος στόχος φαίνεται να είναι το ύψος του απερχόμενου σχηματισμού στα 93 δολάρια, σε πρώτη φάση, με έξοδο κάτω από 75 σε κλείσιμο συνεδρίασης.

 Ικανοποιημένη η διοίκηση από τα θεμελιώδη μεγέθη

Η εταιρεία ανακοίνωσε για το β’ τρίμηνο αυξημένο κύκλο εργασιών κατά 14,48% σε ετήσια βάση στα 7,63 δισεκατ. δολάρια, με τα καθαρά κέρδη επίσης να αυξάνονται κατά 2,29% στα 674 εκατ. δολάρια, κυρίως χάρη στη μείωση του κόστους πωληθέντων και των OPEX κατά περίπου 9%. Το περιθώριο κερδοφορίας προσεγγίζει το 9%, με λειτουργικές χρηματοροές λίγο κάτω από τα 7,5 δισεκατ. δολάρια.

Σε επίπεδο μερισματικής πολιτικής, η εταιρεία κινείται σε μέτρια επίπεδα, με το μέρισμα να αναμένεται στις 11 Αυγούστου στα 0,49%, αποτυπώνοντας το 2,36% ετήσιο, με payout ratio 50%. Τέλος, η απόδοση επενδεδυμένου κεφαλαίου είναι ικανοποιητική και πάνω από τον μέσο όρο του κλάδου στο 32%, με την αξία προς EBITDA στο 15%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News