Ήπια ανοδικά έκλεισε τελικά το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και “επισκέφτηκε” τη ζώνη των αντιστάσεων των 840 – 850 μονάδων, τελικά δεν κατάφερε να τη δοκιμάσει με επιτυχία. Ο γενικός δείκτης έκλεισε τελικά με κέρδη 0,56% στις 839,52 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 42,5 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε θετική τροχιά με την προσοχή στη Fed

Αν και το ΧΑ ακολουθεί μια σταθερά ανοδική πορεία στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, ο απολογισμός είναι σχετικά φτωχός, καθώς δεν έχει καταφέρει να προσθέσει πάνω 30 μονάδες, σε οκτώ ανοδικές συνεδριάσεις. Και αυτό επιβεβαιώθηκε ότι η δοκιμασία των 840 μονάδων, η οποία θα ανοίξει το δρόμο προς τις 850 μονάδες, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Πόσο μάλλον όταν τις επόμενες ημέρες αναμένει και τα αποτελέσματα από αρκετές εισηγμένες της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τα οποία και θα δώσουν μια πρώτη εικόνα για το τι συνέβη το δεύτερο τρίμηνο στο ελληνικό επιχειρείν.

Διαβάστε επίσης: Ασιατικά χρηματιστήρια: Με άνοδο οι δείκτες πλην Hang Seng

Στοπ στην ανοδική κίνηση;

Και μπορεί το ΧΑ συγκριτικά με άλλες αγορές της Δύσης να έχει κρατήσει καλύτερα επίπεδα, όπως όλα δείχνουν οι 840 μονάδες θα θέσουν και πάλι στοπ στην ανοδική κίνηση, με το επίπεδο, όπως σημειώνει και η Trader24 να είναι το άνω όριο της υφιστάμενης κίνησης, σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Εξάλλου, και η χαμηλή συν/κή δραστηριότητα των πολλών τελευταίων συνεδριάσεων επιβαρύνει την ανασφάλεια, με δεδομένο ότι δεν εξασφαλίζεται κάποια σαφή κατεύθυνση. Σε κάθε περίπτωση, οι 810 είναι μια περιοχή σημαντικών στηρίξεων, που ο Δείκτης πρέπει να κρατήσει αν θέλει να ελπίζει για μια αξιοπρεπή συνέχεια, ειδάλλως ανοίγει ο δρόμος για τις 770.

Και είναι προφανές ότι η προαναφερθείσα κατευθυντικότητα εξαρτάται στο μέγιστο από τις εξελίξεις σε μακροοικονομικό επίπεδο, και δη τις αποφάσεις των μεγάλων κεντρικών τραπεζών ως προς τη μεταστρεφόμενη νομισματική τους πολιτική προς καθεστώς υψηλότερων επιτοκίων αναφοράς. Έτσι, οποιαδήποτε θετική ή αρνητική έκπληξη είναι λογικό να επιδρά τόσο στις μετοχικές αγορές ανά τον κόσμο, όσο και κατ’ επέκταση στην εγχώρια.

Σε επίπεδο τίτλων, τώρα, Σαράντης, ΔΕΗ, Eurobank, Πειραιώς και ΓΕΚ Τέρνα σημείωσαν σημαντικά κέρδη, ενώ σημαντική ήταν η ώθηση που έδωσε το θετικό πρόσημο των ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακής, Μυτιληναίου, ΕΛΧΑ, Titan, Coca Cola, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ. Στον αντίποδα, ο Ελλάκτωρ σημείωσε απώλειες 2,41%, με τις Λάμδα, Jumbo, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha bank, Quest και Aegean να κλείνουν σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους