Αισιόδοξες εμφανίζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, ότι θα μπορούσε να υπάρξει κάποια θετική ανακοίνωση κατά τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ την επόμενη εβδομάδα. Αυτό δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι οι πρόσθετες προμήθειες πετρελαίου θα βοηθήσουν στην περαιτέρω σταθεροποίηση της αγοράς.

Ο αξιωματούχος είπε ότι η αισιοδοξία αυτή πηγάζει από τις συνομιλίες κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του προέδρου Τζο Μπάιντεν στη Σαουδική Αραβία, προσθέτοντας ωστόσο ότι «αυτές είναι αποφάσεις που πρέπει να λάβουν τα μέλη του ΟΠΕΚ και σεβόμαστε αυτή τη διαδικασία».

«Είμαστε αισιόδοξοι με βάση τις συνομιλίες που είχαμε για αυτήν την επόμενη συνάντηση του ΟΠΕΚ+», είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: «Μπλόκο» στο πετρέλαιο αν η τιμή του πέσει κάτω από το κόστος παραγωγής

Οι ενδιάμεσες εκλογές

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει δεχθεί πιέσεις να μειώσει τις τιμές του φυσικού αερίου και άλλα κόστη για τους καταναλωτές ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών της 8ης Νοεμβρίου, όπου το Δημοκρατικό Κόμμα του επιδιώκει να διατηρήσει τον έλεγχο του Κογκρέσου.

Ο ΟΠΕΚ+, ο οποίος περιλαμβάνει τόσο τη Σαουδική Αραβία όσο και τη Ρωσία, συνεδριάζει στις 3 Αυγούστου.

Κατά την επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία νωρίτερα αυτόν τον μήνα, στο πλαίσιο ενός ταξιδιού στη Μέση Ανατολή, ο Μπάιντεν απέτυχε να εξασφαλίσει δημόσιες δεσμεύσεις για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τους παραγωγούς του ΟΠΕΚ του Κόλπου. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε αργότερα στις 19 Ιουλίου ότι δεν υπάρχει έλλειψη πετρελαίου στην αγορά, αλλά έλλειψη ικανότητας διύλισης.

Διαβάστε επίσης – ΟΠΕΚ: Πρόβλεψη για βραδύτερη αύξηση της ζήτησης πετρελαίου το 2023

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή