Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περισσότερο από 1 δολάριο το βαρέλι  υπό την πίεση των προσπαθειών των παγκόσμιων κεντρικών τραπεζών να περιορίσουν τον πληθωρισμό και ενόψει της αναμενόμενης αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων αργού, καθώς η ζήτηση καυσίμων εξασθενεί.

Η τιμή του αργού τύπου Brent ,παράδοση τον Σεπτέμβριο, υποχώρησαν κατά 1,68 δολάρια ή 1,6% στα 105,67 δολάρια το βαρέλι. H τιμή του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI), παράδοση τον Αύγουστο, σημείωσε πτώση κατά 1,5% στα 102,70 δολάρια το βαρέλι.

Διαβάστε επίσης: ΕΚΤ: Τι ανακοινώνει η Λαγκάρντ την ερχόμενη Πέμπτη

Νευρικότητα επικράτησε στην χθεσινή συνεδρίαση, με τους επενδυτές  παγιδευμένους σε μια διελκυστίνδα μεταξύ του φόβου για την προσφορά που προκαλούν οι δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία και της εκτίμησης για μειωμένη ζήτηση, καθώς οι κεντρικές τράπεζες ετοιμάζονται να αυξήσουν τα επιτόκια για να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό.

Την Παρασκευή, το ενδιαφέρον για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2015, καθώς οι ανησυχίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια των ΗΠΑ οδήγησαν τους επενδυτές να μειώσουν την έκθεσή τους σε επενδυτικές επιλογές υψηλού κινδύνου.

Επιτείνοντας το πτωτικό κλίμα, τα αποθέματα αργού στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατά περίπου 1,9 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 15 Ιουλίου, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλούνται στοιχεία του American Petroleum Institute την Τρίτη.

Οι αναλυτές, ωστόσο, αναμένουν ότι οι τιμές του πετρελαίου θα συνεχίσουν να βρίσκουν στήριξη στη στενότητα της προσφοράς.

«Με ελάχιστα περιθώρια για τον ΟΠΕΚ+ να αυξήσει την παραγωγή, η αγορά πετρελαίου θα αγωνιστεί να ισορροπήσει τους επόμενους μήνες, στηρίζοντας έτσι τις τιμές», δήλωσε στο Reuters ο Στήβεν Μπρένοκ, στέλεχος στη PVM.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές