Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οδεύει να κλείσει τον μήνα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς προσεγγίζει τη ζώνη των 850 μονάδων, έχοντας στο πλευρό του την πλειονότητα των τίτλων του. Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 1,09% στις 848,69 μονάδες, με τον τζίρο όμως να μην ξεπερνά τα 20 εκα. ευρώ.

Μετά τη χθεσινή αποτυχία να διασπάσει τις 845 μονάδες, το ΧΑ σήμερα κάνει μια νέα προσπάθεια, έχοντας στο πλευρό του το θετικό κλίμα στις ευρωαγορές. Σύμφωνα με την Trader24, το τρέχον επίπεδο θεωρείται βαρύνουσας σημασίας για το μεσοπρόθεσμο διάστημα. Διότι αφενός αφορά σε τεχνικές αντιστάσεις ως το άνω όριο της υφιστάμενης πτωτικής τάσης, αφετέρου έχει ήδη δοκιμαστεί στις συνεδριάσεις της 20ης, της 21ης και της 27ης Ιουνίου, επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητά του. Το κλείσιμο στα υψηλά ημέρας μεταφράζεται πολύ θετικά.

Διάσπαση

Μια πειστική διάσπαση, ωστόσο, με υψηλότερους όγκους θα ήταν ένα ευκταίο σενάριο, πλην όμως η εικόνα των τελευταίων πολλών συνεδριάσεων επενδυτικής απάθειας, δεν βοηθάει ιδιαίτερα. Από την άλλη, η στήριξη παραμένει στις 810 μονάδες, από όπου μπορούμε να διακρίνουμε τον βραχυπρόθεσμο άξονα κίνησης της περιόδου.

Σε επίπεδο τίτλων, οι Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank και Εθνική ηγούνται της ανόδου, ενώ σημαντικά κέρδη σημειώνουν οι Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Jumbo, Πειραιώς, Motor Oil, Coca Cola, Σαράντης, Βιοχάλκο και Τιτάν. Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ και Quest, ενώ ο Ελλάκτωρ χάνει 1,73%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών