Ανοδικά κινείται και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και με μικρά βήματα, καταφέρνει να προσεγγίσει τα επίπεδα των 850 μονάδων, για πρώτη φορά μετά τα μέσα Ιουνίου. Ο γενικός δείκτης κινείται σήμερα με κέρδη 0,61% στις 844,61 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 3 εκατ. ευρώ.

Θετικά τα μηνύματα από εισηγμένες

Αν και το ΧΑ τελεί υπό μια μεγάλη πτώση της συναλλακτικής δραστηριότητας του καθόλη τη διάρκεια του Ιουλίου, ίσως αυτές τις ημέρες να βελτιωθεί η συχνότητα των εντολών, καθώς πολλές εισηγμένες της υψηλής κεφαλαιοποίησης θα δώσουν την εικόνα του δευτέρου τριμήνου. Και χωρίς υπερβολές τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά, με τον τραπεζικό κλάδο να αναμένεται να επιβεβαιώσει σήμερα και τις επόμενες μέρες αυτήν την τάση.

Υποστηρικτικά επίσης λειτουργεί και το γεγονός ότι η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κάτω από το «ψυχολογικό» όριο του 3%, και πιο συγκεκριμένα στο 2,93%, με το spread να διαμορφώνεται στις 211 μονάδες. Τα εταιρικά εισηγμένα διατήρησαν όμως τις υψηλές μέσες αποδόσεις στη λήξη, με κάποιες εκδόσεις να στέκουν αδικαιολόγητα φθηνές, όπως εκείνες των ΜΟΗ, ΕΛΧΑ και ΟΠΑΠ.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, το θετικό πρόσημο κυριαρχεί, με τις Εθνική, Eurobank, Λάμδα, Πειραιώς, Alpha Bank και Coca Cola να ξεχωρίζουν. Σε θετικά εδάφη βρίσκονται οι Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Βιοχάλκο, Motor Oil, Quest και ΑΔΜΗΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών