Παρά το αισιόδοξο θετικό άνοιγμα της ελληνικής αγοράς και το καλό διαμορφωμένο κλίμα στη Wall Street από το προχθεσινό ράλι, οι αγοραστές δεν κατάφεραν ούτε να κυριαρχήσουν, ούτε και να προσπελάσουν το επίπεδο των 845 μονάδων, που μονάχα δοκίμασαν ενδοσυνεδριακά. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, επιτείνεται η διστακτικότητα, ενώ τα στοιχεία του ΑΕΠ των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν αργά το μεσημέρι, μπερδεύουν περισσότερο την εικόνα.

Το σταυροδρόμι δύο κόσμων

Το τρέχον επίπεδο θεωρείται βαρύνουσας σημασίας για το μεσοπρόθεσμο διάστημα. Διότι αφενός αφορά σε τεχνικές αντιστάσεις ως το άνω όριο της υφιστάμενης πτωτικής τάσης, αφετέρου έχει ήδη δοκιμαστεί στις συνεδριάσεις της 20ης, της 21ης και της 27ης Ιουνίου, επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητά του. Το κλείσιμο στα υψηλά ημέρας μεταφράζεται πολύ θετικά.

Η συνέχεια

Η άρνηση των πωλητών να παραδώσουν τα όπλα αφήνει ανησυχίες, καθώς συγκυριακά ήλθε η αρνητική εξέλιξη στο ΑΕΠ β’ τριμήνου στις ΗΠΑ να επιβαρύνει το κλίμα, ανακόπτοντας τις ελπίδες από το αμυντικό λεκτικό του Προέδρου της Fed, Jerome Powell. Μια πειστική διάσπαση, ωστόσο, με υψηλότερους όγκους θα ήταν ένα ευκταίο σενάριο, πλην όμως η εικόνα των τελευταίων πολλών συνεδριάσεων επενδυτικής απάθειας, δεν βοηθάει ιδιαίτερα. Από την άλλη, η στήριξη παραμένει στις 810 μονάδες, από όπου μπορούμε να διακρίνουμε τον βραχυπρόθεσμο άξονα κίνησης της περιόδου.

Οι πρωταγωνιστές

Διατηρώντας πάντα το μέτρο του σχετικού, ο τραπεζικός δείκτης ήταν και πάλι ο ηγέτης, απορροφώντας πάνω από τα 4/10 της πτωχής συνολικής συναλλακτικής δραστηριότητας, και μάλιστα τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών από το ταμπλό ελλείψει προσυμφωνημένων συναλλαγών. Οι ΕΤΕ, ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ κυριάρχησαν, η δεικτοβαρής ΕΕΕ κινήθηκε σταθεροποιητικά, ενώ ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ διατηρήθηκαν πέριξ του αμετάβλητου, αφήνοντας τελικά τους βασικούς δείκτες επίσης με οριακά κέρδη.

Στα ομόλογα

Σε συνάφεια με τη γενικότερη τάση απομείωσης των τιμών των ομολογιών, κρατικών και εταιρικών, στο πλαίσιο της αυξητικής κίνησης των επιτοκίων αναφοράς, τα ελληνικά εισηγμένα διατήρησαν τις υψηλές μέσες αποδόσεις στη λήξη, με κάποιες εκδόσεις να στέκουν αδικαιολόγητα φθηνές, όπως εκείνες των ΜΟΗ, ΕΛΧΑ και ΟΠΑΠ. Το δεκαετές κρατικό διατηρήθηκε λίγο κάτω από το 3%, με το spread έναντι του γερμανικού bund στις 210 μ.β.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News