Ισχυρή τραπεζική ώθηση βρίσκει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο ανακτά και τα επίπεδα των 860 μονάδων, με τη συναλλακτική δραστηριότητα μάλιστα να βελτιώνεται σε σχέση με το μέσο όρο των προηγούμενων ημερών. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,67% στις 865,29 μονάδες, με τον τζίρο να είναι σχεδόν στα 30 εκατ. ευρώ.

Μόλις διαπέρασε τις 840 μονάδες, οι οποίες οριοθετούσαν την πτωτικότητα από τα τέλη Απριλίου, το ΧΑ δείχνει να κάνει την ανοδική εκτόνωση που όλοι ανέμεναν, με τη βοήθεια μάλιστα και των αποτελεσμάτων των Eurobank και Εθνικής, τα οποία βοήθησαν στη βελτίωση του κλίματος. Επίσης, το ΧΑ έμεινε “ζωντανό” παρά την εξαιρετικά χαμηλή δραστηριότητα, καθώς οι λίγοι αγοραστές υπερφαλάγγισαν τους επίσης λίγους πωλητές. Η περιοχή 780-790 μονάδων είναι πλέον ο άξονας περιστροφής για τις μακροπρόθεσμες θέσεις.

Βελτιωμένος τζίρος

Πάντως σήμερα η αγορά δείχνει να μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τον τζίρο της, καθώς ήδη έχει φτάσει τα επίπεδα του μέσου μηνιαίου τζίρου των 32 (!) εκατ. ευρώ. Σύμφωνα μάλιστα με την Trader24, το δις δοκιμασμένο επίπεδο 780-790 μονάδων συνιστά πλέον μακροπρόθεσμη στήριξη, δίδοντας έτσι δικαιολογητική βάση στον κίνδυνο που θα αναλαμβάνουν από εδώ και πέρα μακρινές τοποθετήσεις.

Σε επίπεδο τίτλων, η Alpha Bank ξεχωρίζει με το +6,36%, όπως και οι Eurobank, Titan, Εθνική και Πειραιώς με τα άνω του 5% κέρδη τους. Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι Βιοχάλκο, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΕΛΧΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα και Λάμδα, ενώ στον αντίποδα, στο κόκκινο είναι οι Jumbo, Coca Cola, Quest και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών