Με κέρδη έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, καθώς έλαβαν σημαντικές στηρίξεις από τα θετικά στοιχεία για τη δραστηριότητα των εργοστασίων της Κίνας, τα οποία έδειξαν μικρή ανάπτυξη.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite έκλεισε κατά 0,21% υψηλότερα και ο Shenzhen Component ενισχύθηκε κατά 1,1%.

Η αγορά της Κίνας

Ο δείκτης υπευθύνων αγορών Caixin/Markit της Κίνας για τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στις 50,4 μονάδες, έναντι 51,5 μονάδων που προβλεπόταν σε δημοσκόπηση του Reuters. Τον Ιούνιο, ο δείκτης ήταν στις 51,7 μονάδες. Η μέτρηση ήταν καλύτερη από τα επίσημα στοιχεία του δείκτη υπευθύνων αγορών της Κίνας που δημοσιεύθηκαν το Σαββατοκύριακο, τα οποία έδειξαν συρρίκνωση της εργοστασιακής δραστηριότητας.

«Η συρρίκνωση του επίσημου PMI μεταποίησης της Κίνας στις 49 μονάδες τον Ιούλιο από 50,2 τον Ιούνιο υπογραμμίζει την έκταση της αβεβαιότητας γύρω από την ανάπτυξη λόγω της ανόδου των κρουσμάτων Covid, την επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης και τους κινδύνους της αγοράς ακινήτων», δήλωσε ο Venkateswaran Lavanya, οικονομολόγος στην Mizuho Bank. «Η κακή αρχή του τρίτου τριμήνου ενισχύει περαιτέρω τον κίνδυνο η Κίνα να χάσει τον στόχο ανάπτυξης του ΑΕΠ για το 2022 το «περίπου 5,5%». πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα: Ράλι στο πετρέλαιο εν αναμονή του ΟΠΕΚ

Οι υπόλοιπες αγορές

Στις υπόλοιπες αγορές, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας κέρδισε 0,69% στις 27.993,35 μονάδες και ο δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 1,02% στις 1.960,11 μονάδες. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε κατά 0,69% υψηλότερα, ο Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε σταθεροποιητικά και ο Kosdaq κέρδισε 0,48%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ άντεξε με απώλειες μόλις 0,01%, παρά το -3,11% της Alibaba. Την Παρασκευή στις ΗΠΑ, η Alibaba προστέθηκε σε μια λίστα εταιρειών που κινδυνεύουν να διαγραφούν βάσει του Νόμου περί Υπεύθυνων Ξένων Εταιρειών. Οι μετοχές που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ υποχώρησαν 11% στην τακτική συνεδρίαση.

Από την άλλη, η μετοχή της HSBC σημείωσε κέρδη 3,2%, μετά την ανακοίνωση των προ φόρων κερδών στα 9,2 δισ. δολάρια για το πρώτο εξάμηνο του 2022. Η τράπεζα αύξησε την αναμενόμενη απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων στο 12% από το 2023, σε σύγκριση με τον στόχο του 10% τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές