Ήπιες διακυμάνσεις εμφανίζουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αναζητούν την πορεία μετά από έναν καλό Ιούλιο, ενώ ο βρετανικός FTSE 25 δείχνει να ξεχωρίζει με τα ισχυρά του κέρδη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,05%, με τον κλάδο των τραπεζών να κερδίζει 1,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει κατά 1,06% στις 7.423 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,05% στις 13.490 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,24% στις 6.463 μονάδες.

Οι ευρωαγορές προέρχονται από έναν καλό Ιούλιο, ο οποίο σηματοδότησε ένα μήνα ανάκαμψης. Μάλιστα, οι περισσότεροι δείκτες κατέγραψαν τον καλύτερο μήνα τους από τον Νοέμβριο του 2020, δίνοντας ένα μήνυμα ότι ίσως τα χειρότερα πέρασαν.

Η οικονομία στην ευρωζώνη

Καταλύτες της ανόδου ήταν τα θετικά εταιρικά κέρδη και τα βασικά οικονομικά δεδομένα από την ευρωζώνη την περασμένη εβδομάδα, με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την περασμένη Παρασκευή να δείχνουν ότι η οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη επιταχύνθηκε το δεύτερο τρίμηνο, παρά την κλιμακούμενη κρίση φυσικού αερίου και τον πληθωρισμό-ρεκόρ.

Μάλιστα, η οικονομία των 19 μελών συνολικά σημείωσε άνοδο 0,7% στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες για ανάπτυξη 0,2% και σε έντονη αντίθεση με τις αρνητικές ετήσιες αναγνώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Pearson σημειώνουν άλμα άνω του 6,5%, ξεχωρίζοντας στον Stoxx 600 αφού η βρετανική εταιρεία εκδόσεων δημοσίευσε ισχυρά τριμηνιαία αποτελέσματα. Κέρδη άνω του 5,8% σημειώνει και η HSBC, μετά την αύξηση των βασικών στόχων κερδοφορίας για το έτος.

Στον αντίποδα, η σουηδική εταιρεία ακινήτων SBB υποχωρεί περισσότερο από 8% αφού η Goldman Sachs υποβάθμισε τη σύσταση της μετοχής από «ουδέτερη» σε «πώληση».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές