Τις εισαγωγές εκατοντάδων τροφίμων από την Ταϊβάν σταμάτησε προσωρινά η Κίνα, λίγο πριν από την επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στο αυτοδιοικούμενο νησί, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Στον ιστότοπο της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων της Κίνας εκατοντάδες προϊόντα της Ταϊβάν έχουν καταχωρηθεί με την επίσημανση «αναστολή εισαγωγών», πολλά από αυτά εισάγονται από μεγάλους κατασκευαστές τροφίμων, ζαχαροπλάστες και γαλακτοκομικές μονάδες.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ – Κίνα: Από «40 κύματα» έχουν περάσει οι σχέσεις λόγω Ταϊβάν

Η Ταϊβάν δεν έχει ολοκληρωμένη εικόνα

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Συμβουλίου Γεωργίας της Ταϊβάν οι περιορισμοί έπληξαν περισσότερο τα υδρόβια προϊόντα, το τσάι και το μέλι, ενώ το Συμβούλιο προσπαθεί να επικοινωνήσει με τις εταιρείες για να έχει ολοκληρωμένη εικόνα για το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς. Η Υπηρεσία Αλιείας, που υπάγεται στο Συμβούλιο Γεωργίας, ανέφερε επίσης ότι ορισμένες επιχειρήσεις δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την καταχώρηση για εξαγωγή των προϊόντων τους προς την Κίνα μέχρι τα τέλη Ιουνίου, εν μέρει ως αποτέλεσμα της δυσκίνητης γραφειοκρατίας. Η κυβέρνηση βοηθά  να υποβάλουν εκ νέου αίτηση μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Οι κινεζικές αναστολές δεν συνιστούν συνολική απαγόρευση, αλλά ήταν τόσες πολλές που η Ταϊβάν ελπίζει ότι μπορούν να επιλυθούν σύντομα, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή