Ελεγχόμενες είναι και σήμερα οι διορθωτικές κινήσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να κρατήσει τα κρίσιμα τεχνικά κεκτημένα της χθεσινής συνεδρίασης, επιτρέποντας παράλληλα και την κατοχύρωση των κερδών. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,32% στις 867,08 μονάδες, με τον τζίρο να είναι βελτιωμένος στα 9 εκατ. ευρώ, εξαιτίας κυρίως ενός πακέτου 2,4 εκατ. ευρώ στην Eurobank.

Σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία η νευρικότητα και η επιφυλακτικότητα στις διεθνείς αγορές είναι οι βασικές πρωταγωνίστριες, το ΧΑ καταφέρνει να βρει την ανοδική διέξοδο που έχει ανάγκη, ώστε να βελτιώσει την τεχνική του εικόνα. Βέβαια, οι προσδοκίες δεν είναι πολύ μεγάλες, τόσο λόγω του εύθραυστου διεθνούς κλίματος όσο και της εποχικότητας, αλλά τα τραπεζικά αποτελέσματα έδωσαν μια ανάσα σε μια αγορά που έχει κάνει μια καλή ανάκαμψη τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης: Ανέκαμψαν οι ασιατικές αγορές

Την ίδια ώρα, μπορεί σήμερα οι πωλητές να έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά τα υποστηρικτικά μηνύματα δεν λείπουν. Και ένα εξ αυτών είναι το δημοσίευμα του Reuters που αναφέρει ότι  η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φαίνεται να έχει ρίξει δισεκατομμύρια ευρώ στις αγορές ομολόγων, προκειμένου να θωρακίσει την Ιταλία και άλλα μέλη του ευρωπαϊκού Νότου, όπως η Ελλάδα, από τότε που ενεργοποιήθηκε  η «πρώτη γραμμή άμυνας» πριν από έναν μήνα για να κρατήσουν μακριά τους κερδοσκόπους.

Σε αυτό το πλαίσιο όμως, οι πιέσεις εντοπίζονται στις ΕΥΔΑΠ, Aegean, Alpha Bank, Coca Cola και Σαράντης, ενώ σε αρνητικά εδάφη κινούνται και οι Titan, ΟΤΕ, ΟΛΠ, Eurobank, Motor Oil, ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος και Βιοχάλκο. Στον αντίποδα, η Πειραιώς κερδίζει 2,77% και ο Ελλάκτωρ είναι στο +1,27%, ενώ θετικά κινούνται οι ΔΕΗ, Jumbo, Quest, Εθνική και Λάμδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών