Με αρνητικά πρόσημα και έντονη νευρικότητα κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, συντηρώντας την επιφυλακτική στάση λόγω των εξελίξεων στις σχέσεις Κίνας – ΗΠΑ με αφορμή την επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής βουλής Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,1%, με τον κλάδο των αυτοκινήτων να χάνει 1,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει κατά 0,25% στις 7.390 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,12% στις 13.432 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,04% στις 6.407 μονάδες.

Το χαμηλότερο άνοιγμα για τις ευρωπαϊκές μετοχές έρχεται μετά την ελαφρά υποχώρηση των αγορών την Τρίτη, εξαιτίας της επιδείνωσης του κλίματος παγκοσμίως, αλλά και των εκτιμήσεων ότι η πρόσφατη ανάκαμψη είναι ευκαιρία απεγκλωβισμού χαρτοφυλακίων και όχι τοποθετήσεων.

Προβληματισμός για την επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν

Την ίδια ώρα, προβληματισμό έχει προκαλέσει η αμφιλεγόμενη επίσκεψη της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσυ Πελόζι στην Ταϊβάν, με τους επενδυτές να ανησυχούν ότι θα επιτείνει περαιτέρω τις ήδη τεταμένες σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας. Η Κίνα είχε ήδη προειδοποιήσει την Πελόζι να μην κάνει το ταξίδι.

Πέραν των παραπάνω όμως, η προσοχή παραμένει στα εταιρικά αποτελέσματα. Οι μετοχές της τσεχικής εταιρείας κυβερνοασφάλειας Avast σημειώνουν το εντυπωσιακό +42% αφού η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου ενέκρινε προσωρινά την πώλησή της ύψους 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική NortonLifeLock.

Στον αντίποδα, η βρετανική ασφαλιστική εταιρεία Hiscox σημειώνει πτώση 8% αφού ανέφερε ζημίες στο πρώτο εξάμηνο. Η Siemens Healthineers και η BMW σημειώνουν πτώση 7% και 5% αντίστοιχα μετά τις αναφορές των αποτελεσμάτων τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές