Εντός στενού εύρους κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και δείχνει να μπορεί να κρατηθεί στη ζώνη των 870 μονάδων, εμφανίζει έντονη νευρικότητα σε αρκετούς τίτλους του. Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,20% στις 868,04 μονάδες, ενώ νωρίτερα είχε κάνει μια κίνηση προς τις 872 μονάδες.

Τα πρόσημα στην αγορά είναι σχεδόν μοιρασμένα, με τις στηρίξεις όμως που παρείχαν κάποιοι τίτλοι να αποδεικνύονται αδύναμες να οδηγήσουν τον γενικό δείκτη υψηλότερα. Ωστόσο, είναι ικανές ώστε να κρατήσουν τον δείκτη πάνω από τον κινητό μέσο των 200 ημερών, ώστε να συντηρηθεί το θετικό momentum το οποίο επιταχύνθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση.

Ανθεκτική στις πιέσεις;

Πάντως η αγορά έχει δείξει ότι διαθέτει τις δυνάμεις να ανατρέψει τις ενδοσυνεδριακές πιέσεις, όπως φάνηκε χθες. Μάλιστα, η Trader24 υπενθύμισε ότι δεδομένου του ότι τα 2/3 της πρόσφατης ανοδικής κίνησης έχουν έλθει συνοδεία 4 χασμάτων, κρίσιμη θεωρείται τέτοιου είδους συμπεριφορά, καθώς ελλείψει ανθεκτικότητας, οι βραχυπρόθεσμες θέσεις θα κατέρρεαν ανατροφοδοτώντας επιθετική πτωτικότητα, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοια κομμάτια.

Τώρα σε επίπεδο τίτλων, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ και Εθνική έχουν αναλάβει με τα κέρδη τους να συγκρατήσουν τα επίπεδα για την αγορά, ενώ στον αντίποδα, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil, Aegean, Coca Cola και Eurobank ασκούν πιέσεις με την πτώση τους. Σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Quest, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, ενώ θετικά κινούνται οι Λάμδα, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών