To cross-chain token bridge, Nomad, έγινε αντικείμενο επίθεσης από χάκερ τη Δευτέρα, όπου κατάφεραν να αφαιρέσουν από το πρωτόκολλο σχεδόν όλα τα κεφάλαιά του. Η συνολική αξία των κρυπτονομισμάτων που χάθηκαν από την επίθεση ανήλθε κοντά στα 200 εκατομμύρια δολάρια.

Το Nomad, όπως και άλλα cross-chain bridges, επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν και να λαμβάνουν token μεταξύ διαφορετικών blockchains. Η επίθεση της Δευτέρας είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά περιστατικών με μεγάλη δημοσιότητα που έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια μεταξύ των cross-chain bridges.

Τα cross-chain bridges λειτουργούν συνήθως με το κλείδωμα των tokens σε ένα έξυπνο συμβόλαιο σε μια αλυσίδα και στη συνέχεια με την επανέκδοση αυτών των tokens σε μια άλλη αλυσίδα.

Εάν το έξυπνο συμβόλαιο στο οποίο κατατίθενται αρχικά τα tokens σαμποταριστεί, όπως συνέβη στην περίπτωση της Nomad, τα token δεν έχουν πλέον καμία υποστήριξη, γεγονός που μπορεί να τα καταστήσει άχρηστα.

Στο Twitter, ένας ερευνητής της εταιρείας επενδύσεων κρυπτονομισμάτων Paradigm, εξήγησε ότι μια πρόσφατη ενημέρωση σε ένα από τα έξυπνα συμβόλαια του Nomad κατέστησε εύκολο για τους χρήστες να παραποιήσουν τις συναλλαγές. Αυτό σήμαινε ότι οι χρήστες ήταν σε θέση να αναλήψουν χρήματα από τη γέφυρα Nomad που δεν τους ανήκαν στην πραγματικότητα.

Σε αντίθεση με ορισμένες επιθέσεις σε cross-chain bridges, όπου ένας μόνο ένοχος βρίσκεται πίσω από το σύνολο της εκμετάλλευσης, η επίθεση Nomad μπορούσε να πραγματοποιηθεί από τους πάντες.

Οι επιθέσεις σε cross-chain bridges έχουν γίνει πιο συχνές τους τελευταίους μήνες, καθώς οι χρήστες κρυπτονομισμάτων έχουν επιδείξει αυξημένη όρεξη για ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων μεταξύ διαφορετικών blockchain.

Ενώ τα cross-chain bridges έχουν επιτρέψει την εξάπλωση των νεοσύστατων blockchain, οι αποτυχίες των cross-chain bridges μπορεί να είναι καταστροφικές για τα μικρότερα blockchain που βασίζονται σε αυτές για ένα μεγάλο μέρος της συνολικής ρευστότητάς τους.

Η Nomad πούλησε στους επενδυτές το όραμα ότι θα ήταν θεμελιωδώς πιο ασφαλής από εναλλακτικές πλατφόρμες, όπως οι Evmos, Ronin και Wormhole.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, αποκάλυψε ότι τα μεγάλα ονόματα όπως Coinbase Ventures και OpenSea ήταν μεταξύ εκείνων που συμμετείχαν σε έναν γύρο χρηματοδότησης τον Απρίλιο, ο οποίος αποτίμησε την εταιρεία στα 225 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News