Από τα Starbucks έως τη Lamborghini, οι καταναλωτές χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα για να πληρώσουν για μια ποικιλία αγαθών — και οι έμποροι λιανικής το λαμβάνουν υπόψιν τους.
Σχεδόν το 75% των εμπόρων λιανικής σκοπεύει να δεχτεί πληρωμές είτε με κρυπτονομίσματα είτε με stablecoin μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με έρευνα του Ιουνίου που διεξήχθη από την Deloitte με τίτλο «Οι έμποροι ετοιμάζονται για την κρυπτογράφηση».

Όπως αναφέρει το CNBC στην έρευνα της Deloitte συμμετείχε ένα δείγμα 2.000 ανώτατων στελεχών από τη βιομηχανία λιανικού εμπορίου που αντιπροσωπεύουν μια σειρά υποτομέων, συμπεριλαμβανομένων των καλλυντικών, των ηλεκτρονικών, της μόδας, των μεταφορών, των τροφίμων και των ποτών.

Διαβάστε επίσης – Κρυπτονομίσματα: Οδηγός διαχείρισης με οδηγό την ευεξία

Ενώ τα ψηφιακά νομίσματα όπως το Bitcoin είναι συνήθως τόσο πολύτιμα όσο πιστεύουν οι χρήστες ότι είναι, ένα stablecoin είναι ένας τύπος κρυπτονομίσματος που αντλεί την αξία του από ένα υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο. Τα σταθερά νομίσματα είναι συχνά συνδεδεμένα με νομίσματα όπως το δολάριο ΗΠΑ ή ένα εμπόρευμα όπως ο χρυσός.

Αν και η πληρωμή με κρυπτονομίσματα είναι αρκετά νέα τώρα, το 83% των λιανοπωλητών αναμένει ότι το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τα ψηφιακά νομίσματα θα αυξηθεί τον επόμενο χρόνο και λίγο περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς έχουν επενδύσει πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια για την ενεργοποίηση ψηφιακών πληρωμών, σύμφωνα με την έρευνα.

Διαβάστε επίσης – Τα κρυπτονομίσματα δεν είναι το νέο νομισματικό σύστημα που χρειαζόμαστε

Πώς σχεδιάζουν οι έμποροι λιανικής να ενεργοποιήσουν πληρωμές με ψηφιακό νόμισμα

Αν και οι έμποροι λιανικής σχεδιάζουν να αποδεχτούν ψηφιακό νόμισμα ως πληρωμές, αυτό δεν σημαίνει ότι σχεδιάζουν απαραίτητα να διατηρήσουν τα εικονικά περιουσιακά στοιχεία.

Λίγο πάνω από το 50% των ερωτηθέντων σχεδιάζει να έχει τρίτους επεξεργαστές πληρωμών να μετατρέπουν το ψηφιακό νόμισμα σε fiat, το οποίο είναι χρήμα που καθιερώνεται ως νόμιμο χρήμα από μια κυβέρνηση, όπως το δολάριο ΗΠΑ, η βρετανική λίρα και το ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι έμποροι λιανικής δεν σχεδιάζουν να κατέχουν πραγματικά το κρυπτονόμισμα που χρησιμοποιείται για πληρωμή.

Δεδομένης της μη προβλεψιμότητας της αγοράς κρυπτογράφησης, η χρήση αυτής της στρατηγικής θεωρείται λιγότερο επικίνδυνη για τους λιανοπωλητές από την κατοχή των ίδιων των κρυπτονομισμάτων. Αυτή η προσέγγιση καθιστά επίσης πιο γρήγορο και ευκολότερο για τους λιανοπωλητές να ενεργοποιούν πληρωμές με ψηφιακά νομίσματα, αναφέρει η Deloitte.

Εμπόδια στην ενεργοποίηση πληρωμών με κρυπτονομίσματα

Οι κρυπτο-περίεργοι έμποροι λιανικής αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν πολλές προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν προκειμένου να καταστεί δυνατή η πληρωμή με ψηφιακά νομίσματα. Σχεδόν το 90% ανέφερε την πολυπλοκότητα του να γίνει η υπάρχουσα χρηματοοικονομική τους υποδομή συμβατή με διάφορα ψηφιακά νομίσματα ως τη μεγαλύτερη πρόκληση.

Επιπλέον, η ασφάλεια των πλατφορμών πληρωμών ήταν στην κορυφή της λίστας με τα εμπόδια στην υιοθέτηση, αποκάλυψε η έρευνα, ακολουθούμενη από ανησυχίες για το μεταβαλλόμενο ρυθμιστικό τοπίο και την αστάθεια της αγοράς ψηφιακών νομισμάτων.

Περισσότεροι από τους μισούς εμπόρους λιανικής συμφώνησαν ότι πρέπει να θεσπιστούν ορισμένοι κανονισμοί σχετικά με τα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένης της εθνικής καθοδήγησης σχετικά με την κατοχή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, τη σαφήνεια σχετικά με τις φορολογικές επιπτώσεις της χρήσης ψηφιακών νομισμάτων και τη δυνατότητα διατήρησης ψηφιακών νομισμάτων σε τραπεζικό λογαριασμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News