Μπορεί τα τελευταία 24ωρα οι τιμές των κρυπτονομισμάτων να δείχνουν κάποια σημάδια ανάκαμψης, ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε ότι το 2022 είναι μια καλή χρονιά για τα ψηφιακά νομίσματα. Το μαζικό ξεπούλημα που καταγράφεται από την αρχή του έτους έχει ως αποτέλεσμα εταιρείες να πτωχεύσουν, και επενδυτές να χάσουν δισεκατομμύρια.

Ωστόσο, το  sell-off στην αγορά κρυπτονομισμάτων δεν έχει επιπτώσεις στο ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα και στην πραγματική οικονομία. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Αντόνιο Γκαρσία Πασκουέλ, αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης παγκόσμιας αγοράς στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε συνέντευξή του στο του CoinDesk TV.

Διαβάστε επίσης: Τα κρυπτονομίσματα δεν είναι το νέο νομισματικό σύστημα που χρειαζόμαστε

Πρόσφατα η αξία της βιομηχανίας κρυπτογράφησης έπεσε στο χαμηλό των 873 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από το ιστορικό ρεκόρ των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο Νοέμβριο.

Η ύφεση άσκησε πίεση σε πολλές πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων, αλλά σε μεγάλο βαθμό «παρέμεινε εντός του οικοσυστήματος» χωρίς να διαχυθεί στην «πραγματική οικονομία», δήλωσε ο Πασκουάλ.

Διαβάστε επίσης – FSB: Παγκόσμιοι κανόνες για τα κρυπτονομίσματα

Αναταραχή κινδύνου

«Αυτό που είδατε είναι μια αναταραχή στα πιο ριψοκίνδυνα [στοιχεία]», συμπεριλαμβανομένων ορισμένων σταθερών νομισμάτων και tokens στο πλαίσιο της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi ), είπε ο Πασκουάλ.

Ωστόσο, σημείωσε ότι όσοι στις ΗΠΑ και αλλού επένδυσαν σημαντικά χρηματικά ποσά σε κρυπτονομίσματα έχασαν πολύ από την κατάρρευση του σταθερού νομίσματος TerraUSD τον Μάιο.

Η συνέντευξη ακολούθησε τη δημοσίευση της έκθεσης Ιουλίου του ΔΝΤ «World Economic Outlook Update: Gloomy and More Uncertain» , η οποία περιγράφει λεπτομερώς πώς το sell-off σε περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης «οδήγησε σε μεγάλες απώλειες σε επενδυτικά οχήματα κρυπτογράφησης» και «την αποτυχία των αλγοριθμικών stablecoins. ”

Η άποψη του Πασκουάλ αντανακλά τα σχόλια των αναλυτών της Citigroup τον Μάιο. Οι αναλυτές της τράπεζας δήλωσαν ότι η κατάρρευση της Terra είναι απίθανο να επηρεάσει το ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα, επειδή η βιομηχανία κρυπτογράφησης είναι σχετικά μικρή.

Ωστόσο, ο αναλυτή του ΔΝΤ είπε ότι η κρυπτογράφηση αυξάνεται και πιστεύει ότι θα υιοθετηθούν αλγοριθμικά stablecoins, αν και υπογράμμισε ότι οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει πρώτα να καθορίσουν μια σαφή πολιτική για αυτά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Blockchain