Συνεχίζεται η κατάρρευση των σιλό σιτηρών στο λιμάνι της Βηρυτού, δύο χρόνια μετά την τρομακτική έκρηξη που συγκλόνισε και κατάστρεψε την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας του Λιβάνου κι ενώ η χώρα συγκλονίζεται από διαδηλώσεις και μεγάλο κύμα διαμαρτυρίας για την δεύτερη επέτειο από το συγκλονιστικό αυτό γεγονός.

Διαβάστε επίσης: Λίβανος: Με δάνειο 150 εκατ. δολ. θα αγοράσει σιτάρι – Μεγάλες ουρές για λίγο ψωμί

Ενα μέρος των σιλό σιτηρών που είχαν υποστεί ζημιές από την έκρηξη η οποία κατάστρεψε το λιμάνι της Βηρυτού πριν από δύο χρόνια, κατέρρευσε σήμερα. Συγκεκριμένα, τουλάχιστον άλλα δύο σιλό στο λιμάνι κατέρρευσαν, την ώρα που πλήθος κόσμου και διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο για να τιμήσουν τη 2η επέτειο του δράματος.

Ο,τι είχε απομείνει από τα μεγάλα σιλό άρχισε να καταρρέει αυτή την εβδομάδα, με αρκετά να έχουν καταρρεύσει την Κυριακή και αξιωματούχοι αναφέρουν ότι περισσότερα σιλό μπορεί να καταρρεύσουν ανά πάσα στιγμή.

Διαβάστε επίσης: Εγκαίνια στο κέντρο συντονισμού της συμφωνίας Ουκρανίας-Ρωσίας για τις εξαγωγές σιτηρών

Τοπικά μέσα ενημέρωσης διευκρίνισαν ότι τέσσερις πύργοι κατέρρευσαν μετά την αποκόλλησή τους από την ήδη κατεστραμμένη δομή από το ωστικό κύμα της φονικής έκρηξης της 4ης Αυγούστου 2020.

Είναι το δεύτερο ατύχημα του είδους μέσα σε τέσσερις ημέρες, μετά την κατάρρευση ενός μέρους των σιταποθηκών την Κυριακή.

Πατριάρχης Λιβάνου κατά κυβέρνησης

Ο πατριάρχης του Λιβάνου κατήγγειλε σήμερα την αποτυχία της κυβέρνησης να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους υπεύθυνους για την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, στη δεύτερη επέτειο από την τραγωδία κατά την οποία διατυπώνονται αιτήματα για καταλογισμό ευθυνών.

Ο Μπεσάρα Μπούτρος αλ-Ράι, σε επιμνημόσυνη τελετή για τα θύματα, είπε πως “ο Θεός καταδικάζει εκείνους τους αξιωματούχους” που παρεμποδίζουν τις έρευνες τις οποίες η κυβέρνηση “δεν έχει δικαίωμα” να μπλοκάρει.

Η τεράστια έκρηξη στο λιμάνι, που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 220 ανθρώπων και καταγράφηκε ως μία από τις μεγαλύτερες μη πυρηνικές εκρήξεις στην Ιστορία, προκλήθηκε από την αποθήκευση μεγάλης ποσότητας νιτρικής αμμωνίας στο σημείο από το 2013.

Δύο χρόνια μετά, κανένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος δεν έχει λογοδοτήσει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα