Συνάντηση με την Πρέσβυ της Αυστρίας Hermine Poppeller, πραγματοποίησε το πρωί ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά την πορεία του τουρισμού και την προσέλκυση επιπλέον ταξιδιωτών από την Αυστρία, στο πλαίσιο της στρατηγικής που έχει αναπτυχθεί με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι το 2019 επισκέφθηκαν τη χώρα μας 589.000 ταξιδιώτες από την Αυστρία, δαπανώντας περισσότερα από 460 εκατομμύρια ευρώ, ενώ φέτος τον Ιούνιο οι αφίξεις Αυστριακών ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 32% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Διαβάστε επίσης: Ποια ελληνικά νησιά κατέρριψαν τα ρεκόρ του 2019

Οι Αυστριακοί «ψηφίζουν» Ελλάδα

Η κα Poppeller επεσήμανε τη δυναμική που έχει για τους Αυστριακούς ο τουρισμός στην Ελλάδα, καθώς συνδυάζει τα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπία με τα αρχαιολογικά μνημεία και τον πολιτισμό. Η Πρέσβυς ανέφερε χαρακτηριστικά την προβολή της Ελλάδας στην Αυστρία μέσω του Austrian- Greek Music Summer, μια διοργάνωση που φέτος περιλαμβάνει 34 συναυλίες Ελλήνων και Αυστριακών μουσικών σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε επίσης – Κάλεσμα στους Σκανδιναβούς να «ξεχειμωνιάσουν» στην Ελλάδα

Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε την Πρέσβυ της Αυστρίας για τη συνεργασία, επισημαίνοντας ότι η προσέλκυση Αυστριακών ταξιδιωτών και για το φθινόπωρο και τις αρχές του χειμώνα αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Τουρισμού και για αυτό έχει προγραμματίσει να μεταβεί ο ίδιος στη Βιέννη τον Σεπτέμβριο ώστε να πραγματοποιήσει σειρά επαφών για την περαιτέρω προβολή της χώρας μας η οποία αποτελεί ιδανικό προορισμό όχι μόνο για το καλοκαίρι αλλά για όλους τους μήνες του χρόνου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η κα Polleller σε tweet της δήλωσε ότι συζήτησε με τον Β. Κικίλια για τις εξελίξεις αναφορικά με τον τουρισμό σε Ελλάδα και Αυστρία, τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν και τους τρόπους περαιτέρω συνεργασίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Συγχαρητήρια στην Ελλάδα και στον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια για την εξαιρετική τουριστική περίοδο του 2022!».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Παγκρήτια Δημοσκόπηση ΕΛΜΕΠΑ για την Ανάπτυξη: Πρόβλημα η Ακρίβεια, Ελπίδα ο Τουρισμός
Academia |

Παγκρήτια Δημοσκόπηση ΕΛΜΕΠΑ για την Ανάπτυξη: Πρόβλημα η Ακρίβεια, Ελπίδα ο Τουρισμός

Οι πολίτες της Κρήτης ζητούν περαιτέρω ανάπτυξη μέσω του τουρισμού αλλά με επιπλέον ενίσχυση των υποδομών. Pυλώνας ανάπτυξης είναι και οι εξαγωγές, οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν τη προώθηση των τοπικών προϊόντων με κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία και κίνητρα προς τις επιχειρήσεις,