Με την Coca Cola να βρίσκεται στο επίκεντρο των πιέσεων, το ελληνικό χρηματιστήριο «προσγειώνεται» στη ζώνη των 860 μονάδων, ενώ παρακολουθεί παράλληλα και τη μίνι κυβερνητική κρίση που έχει ανακύψει με τις παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του Μαξίμου και του επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,66% στις 861,77 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 13 εκατ. ευρώ.

Οι πιέσεις

Οι πιέσεις στο ΧΑ εντάθηκαν από τη στιγμή που υπήρξαν οι παραιτήσεις για την υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου του, που κατήγγειλε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Ωστόσο, αυτό που επισημαίνεται στον ot.gr από τους εγχώριους αναλυτές είναι ότι η μεγάλη επίδραση είναι το -3,3% της Coca Cola.

Επίσης, δεδομένης της παραδοσιακής επενδυτικής ραστώνης που επικρατεί τις ημέρες του Αυγούστου στο ΧΑ, ο μοναδικός καταλύτης που θα μπορούσε να προσδώσει κάποιου είδους μεταβλητότητα και ενδιαφέρον θα έρθει από τη Wall Street, όπου το κλίμα βράζει από τη μεταβαλλόμενη νομισματική πολιτική της Fed.

Έτσι, όπως σχολιάζει η Trader24, η χαμηλή, για άλλη μια φορά, συναλλακτική δραστηριότητα και το σχετικό στενό εύρος διακύμανσης δεν φαίνεται να προσθέτει κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανάλυση, με το momentum να είναι θετικό, χάρη στην προ ημερών πειστική κατοχύρωση των 840 μονάδων.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, εκτός το -3,3% της Coca Cola, ο ΟΠΑΠ χάνει 2,25%, με τις Alpha Bank, ΔΕΗ, Σαράντη, Aegean, Eurobank, Λάμδα και Μυτιληναίος να επιδρούν πτωτικά. Σε αρνητικά εδάφη κινούτναι και οι ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, Jumbo, Εθνική, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil.

Στον αντίποδα, το +1,26% του ΟΤΕ προσφέρει κάποιες στηρίξεις, ενώ θετικά κινούνται οι Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ και ΑΔΜΗΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών