Τεράστια ήταν η ουρά των Ρώσων έξω από εμπορικό κέντρο της Μόσχας την Τρίτη, περιμένοντας να μπουν στο κατάστημα H&M, καθώς ο λιανοπωλητής μόδας άνοιξε τις πόρτες του για τελευταία φορά για να πουλήσει το απόθεμα προτού πραγματοποιήσει πλήρη έξοδο από τη ρωσική αγορά.

Δεκάδες επωνυμίες ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία, μετά την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, με τις H&M, IKEA και Nike μεταξύ των εταιρειών που έχουν ανακοινώσει σχέδια για μόνιμη έξοδο.

Διαβάστε επίσης – H&M: Τερματίζει της δραστηριότητές της στη Ρωσία

«Λοιπόν, κλείνει, γι’ αυτό στεκόμαστε εδώ», είπε μια πελάτισσα, η Ιρίνα, στο Reuters. «Πάω να αγοράσω ό,τι υπάρχει».

«Δυστυχώς, ο λόγος για τον οποίο συμβαίνουν όλα αυτά είναι απαίσιος», είπε μια άλλη πελάτισσα, η Ekaterina. «Όλα τα άλλα είναι χωρίς νόημα, όπως το πώς θα τα καταφέρουμε (χωρίς H&M).»

Ο κολοσσός επίπλων IKEA άνοιξε ξανά για πώληση μόνο μέσω Διαδικτύου, αλλά η H&M επέλεξε να επιτρέψει στους πελάτες να επιστρέψουν αυτοπροσώπως. Η έξοδος από τη Ρωσία, την έκτη μεγαλύτερη αγορά της H&M, αναμένεται να κοστίσει στην εταιρεία σχεδόν 200 εκατομμύρια δολάρια και να επηρεάσει 6.000 υπαλλήλους.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας τον Ιούλιο είπε ότι η H&M θα ανοίξει ξανά προσωρινά τα φυσικά καταστήματα τον Αύγουστο για να πουλήσει το υπόλοιπο απόθεμα στη Ρωσία. Η H&M, ο δεύτερος μεγαλύτερος λιανοπωλητής μόδας στον κόσμο, νοικιάζει τα 170 φυσικά καταστήματά της στη χώρα και τα εκμεταλλεύεται απευθείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή