Μακραίνει ο κατάλογος των πολυεθνικών που φεύγουν από τη Ρωσία, στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα μετά την απόφαση της να εισβάλει στην Ουκρανία.

Η Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη, ότι σταματά τις δραστηριότητές της στη Ρωσία λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση σταματά μέχρι νεωτέρας η παραγωγή στις εγκαταστάσεις της Volkswagen στην Kaluga και στο Nizhny Novgorod και οι εξαγωγές οχημάτων στη Ρωσία θα σταματήσουν με άμεση ισχύ.

Αλλά και δύο μεγάλες εταιρείες λιανικής, η Ikea και η H&M, διακόπτουν προσωρινά τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία και τη Λευκορωσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

ΙΚΕΑ

Η Ikea, η μεγαλύτερη εταιρεία επίπλων στον κόσμο, διαθέτει 17 καταστήματα στη Ρωσία. Σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η σύγκρουση έχει «τεράστια ανθρώπινη επίδραση» και «έχει ως αποτέλεσμα σοβαρές διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού και τις συνθήκες εμπορίου». Ως αποτέλεσμα, αποφάσισε να σταματήσει όλες τις δραστηριότητες παραγωγής και λιανικής στη Ρωσία, καθώς και κάθε εμπόριο με τη σύμμαχό της Λευκορωσία.

Η Ikea είπε ότι 15.000 εργαζόμενοι θα επηρεαστούν άμεσα από το κλείσιμο στην περιοχή. Όμως η εταιρεία θα συνεχίσει να τους πληρώνει, τουλάχιστον για λίγο.

«Οι φιλοδοξίες των ομίλων της εταιρείας είναι μακροπρόθεσμες και έχουμε εξασφαλίσει σταθερότητα απασχόλησης και εισοδήματος για το άμεσο μέλλον και παρέχουμε υποστήριξη σε αυτούς και τις οικογένειές τους», ανέφερε η εταιρεία .

Η Ikea ανακοίνωσε επίσης «μια άμεση δωρεά 20 εκατομμυρίων ευρώ (22 εκατομμύρια δολάρια) για ανθρωπιστική βοήθεια σε όσους έχουν εκτοπιστεί βίαια ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία», ως απάντηση σε έκτακτη έκκληση της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Η μητρική εταιρεία Ingka Group είναι ένας από τους μεγαλύτερους φορείς εκμετάλλευσης εμπορικών κέντρων στη Ρωσία. Είπε ότι τα εμπορικά κέντρα «Mega» θα συνεχίσουν να λειτουργούν για να παρέχουν τρόφιμα, ρούχα και αγαθά στους Ρώσους.

H&M

Η εταιρεία ένδυσης H&M Group, η οποία διαθέτει 168 καταστήματα στη Ρωσία, δήλωσε αργά ότι αποφάσισε επίσης να κλείσει προσωρινά τα καταστήματά της στη Ρωσία.

«Ο Όμιλος H&M νοιάζεται για όλους τους συναδέλφους και ενώνεται με όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που ζητούν ειρήνη», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η σουηδική εταιρεία λιανικής μόδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή