Τον οικονομικότερο αλλά πλέον ενδεδειγμένο τρόπο προκειμένου η Σαλαμίνα να αποκτήσει δίκτυο φυσικού αερίου, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης του διευθυντή Δραστηριοτήτων και Υποδομών του ΔΕΣΦΑ, Νίκου Κατσή και του διευθυντή Ανάπτυξης Υποδομών του ΔΕΣΦΑ, Ιωάννη Χωματά με την αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη και τον γενικό γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο.

Διαβάστε επίσης: ΔΕΣΦΑ: Έτοιμη να φουλάρει η πλωτή δεξαμενή της Ρεβυθούσας

Σε δήλωση της, η αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, τόνισε πως «η Σαλαμίνα αρχίζει να αλλάζει μορφή και να εξελίσσεται ως τόπος και ως κοινωνία. Τα νοικοκυριά έχουν αυξηθεί και η ενεργειακή κρίση έρχεται για να τα επιβαρύνει οικονομικά. Η σύνδεση της Σαλαμίνας με το φυσικό αέριο θα δώσει μία νέα πνοή στην ενεργειακή αναβάθμιση και ανάπτυξη του νησιού. Η σημερινή συνάντηση με τα στελέχη του ΔΕΣΦΑ και τον γενικό γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής αυτό έχει σκοπό. Θεωρούμε ότι το φυσικό αέριο πρέπει να υπάρχει ως επιλογή στους κατοίκους της Σαλαμίνας. Η περιφέρεια Αττικής στηρίζει την προσπάθεια του ΔΕΣΦΑ και είναι έτοιμη να εξετάσει τους τρόπους δυνατότητας σύνδεσης των πολιτών με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος».

Διαβάστε επίσης: ΔΕΣΦΑ: Υπερδιπλασιάστηκαν οι εξαγωγές φυσικού αερίου 

Φιλόδοξο σχέδιο

Από την πλευρά του, ο γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Κυριαζόπουλος δήλωσε πως «η σύνδεση της Σαλαμίνας με το φυσικό αέριο αποτελεί ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο που ανταποκρίνεται όμως στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Μια τέτοια πρωτοβουλία από πλευράς της αντιπεριφερειάρχη Νήσων θα δώσει ανάσα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά λόγω της ενεργειακής κρίσης και θα συμβάλει στην ανάπτυξη του νησιού. Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα σταθεί αρωγός και στο εύρος των αρμοδιοτήτων του θα βοηθήσει με τα μέσα που διαθέτει για να γίνει πράξη αυτό το τόσο σημαντικό έργο για τη Σαλαμίνα».

Θετική η ΔΕΣΦΑ

Από την πλευρά της ΔΕΣΦΑ, ο διευθυντής Ανάπτυξης Υποδομών του ΔΕΣΦΑ, Χωματάς, δήλωσε πως «είναι μία πολύ καλή χρονική συγκυρία εν όψι της σύνδεσης των Μεγάρων. Σήμερα και δεδομένης της θερμής επαφής μας με τη Περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εξετάζουμε θετικά αυτό το project και με τη συνδρομή ειδικά της Περιφέρειας θα μπορέσουμε από κοινού να εργαστούμε για την υλοποίηση του έργου με τη λιγότερη οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες του νησιού».

Επίσης, ο διευθυντής Δραστηριοτήτων Διαχείρισης Υποδομών του ΔΕΣΦΑ, κ.Κατσής, ανέφερε: «Η σημερινή συνάντηση πιστεύουμε ότι βρίσκει τη Σαλαμίνα στο πιο ώριμο στάδιο της ανάπτυξής της προκειμένου να εξετάσουμε θετικά την σύνδεση του νησιού με το φυσικό αέριο. Στη παρούσα φάση η αγορά της Σαλαμίνας δεδομένης της αύξησης των νοικοκυριών αλλά και των ενεργειακών αναγκών τους αποτελεί μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και φυσικά με την συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής ελπίζουμε τελικά αυτό το σχέδιο να μπει σε τροχιά υλοποίησης»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια