Περίπου 80.000 τουρίστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο δημοφιλές θέρετρο Σάνια στο τροπικό νησί Χαϊνάν της Κίνας, αφού οι αρχές ανακοίνωσαν μέτρα καραντίνας για τον περιορισμό της επιδημίας της Covid-19.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες ανεστάλησαν και οι μετακινήσεις των ανθρώπων εντός της πόλης περιορίστηκαν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, δήλωσαν οι αρχές. Οι αποκλεισμένοι τουρίστες υποχρεούνται να μείνουν στο νησί για επτά ημέρες και να κάνουν πέντε τεστ

Διαβάστε επίσης: Το σύμπτωμα της μετάλλαξης Όμικρον 5 που μπορεί να εμφανίσετε όταν κοιμάστε

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο He Shigang, αυτές τις ημέρες περίπου 80.000 τουρίστες βρίσκονται στην περιοχή.

Οι περιορισμοί έρχονται στο αποκορύφωμα της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου για τη νησιωτική επαρχία, έναν δημοφιλή προορισμό που συχνά αποκαλείται και «Χαβάη της Κίνας» για τις αμμουδερές παραλίες, τα τροπικά δάση και τα πολυτελή ξενοδοχεία.

Διαβάστε επίσης: Κίνα: Υποβάθμιση από τον S&P, καθώς ήταν βαρύ το πλήγμα από τα νέα lockdown

Εικόνες χάους σε αεροδρόμια και τρένα

Πάνω από το 80% των πτήσεων που αναχωρούν από τη Σάνια ακυρώθηκαν το Σάββατο, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας παρακολούθησης πτήσεων Variflight, ενώ και οι μεταφορές με τρένο που αναχωρούσαν από τη Σάνια ακυρώθηκαν, όπως ανέφερε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV το Σάββατο.

Οι αρχές της Σάνια αναγνώρισαν την ταλαιπωρία που υφίστανται οι τουρίστες και δεσμεύτηκαν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το απόγευμα του Σαββάτου, να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να λύσουν ζητήματα που προκύπτουν, συμπεριλαμβανομένου του εξορθολογισμού των ακυρώσεων ταξιδιωτικών κρατήσεων και της προσφοράς εκπτώσεων στη μισή τιμή στις διαμονές ξενοδοχείων για τους αποκλεισμένους τουρίστες.

Η πόλη χωρίστηκε σε ζώνες υψηλού και μεσαίου κινδύνου, με τα μέτρα ελέγχου να ποικίλλουν ανάλογα με το επίπεδο κινδύνου, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Ολόκληρη η πόλη, ωστόσο, θεωρήθηκε υπό «στατική διαχείριση» — ένας επίσημος όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την εφαρμογή μέτρων lockdown.

Πάνω από 800 κρούσματα

Η Σάνια, η οποία βρίσκεται στο νότιο άκρο του νησιού Χαϊνάν, έχει καταγράψει 827 κρούσματα από την 1η Αυγούστου έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, συμπεριλαμβανομένων 240 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και 173 ασυμπτωματικών κρουσμάτων το Σάββατο, σύμφωνα με ανακοίνωση των επαρχιακών υγειονομικών αρχών την Κυριακή το πρωί. Η Κίνα μετράει ξεχωριστά τα συμπτωματικά και ασυμπτωματικά κρούσματα.

Οι αριθμοί του Σαββάτου καθιστούν το νέο αυτό κύμα έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού ως τo πιο σοβαρό στην Κίνα, η οποία ανέφερε συνολικά 736 επιβεβαιωμένα και ασυμπτωματικά τοπικά κρούσματα σε εθνικό επίπεδο για εκείνη την ημέρα.

Οι αρχές ανέφεραν ότι εντόπισαν την εξαιρετικά μεταδοτική υποπαραλλαγή Όμικρον BA.5.1.3, η οποία πιστεύουν ότι εξαπλώθηκε στο νησί μέσω επαφής με εμπόρους θαλασσινών στο αλιευτικό λιμάνι Γιαγτζού της Σάνια.

Μια δεύτερη πόλη στο Χαϊνάν, το Ντανζού, ανακοίνωσε μέτρα μερικού lockdown το απόγευμα του Σαββάτου, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις.

Τα τελευταία μέτρα έρχονται καθώς η οικονομία της Κίνας προσπαθεί να ανακάμψει στο πλαίσιο της αυστηρής πολιτικής της «μηδενικής Covid», την οποία έχουν υιοθετήσει οι αρχές της χώρας αποσκοπώντας στην καταστολή της εξάπλωσης της νόσου μέσω lockdown, μαζικών τεστ και σκληρών συνοριακών ελέγχων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης