Ήπια αντίδραση, μετά την ισχυρή πτώση της Παρασκευής, καταγράφει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο βέβαια αναμένει και το μήνυμα του πρωθυπουργού για το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με τις υποκλοπές. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,39% στις 852,52 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 5 εκατ. ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι η αγορά άρχισε “μουδιασμένη”, με τις πιέσεις να βρίσκονται σε όλο το ταμπλό, σταδιακά υπήρξαν αγοραστές που οδηγούν την πλειονότητα των τίτλων σε θετικά εδάφη. Βέβαια το κλίμα είναι εύθραυστο, όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο, καθώς ο πολιτικός κίνδυνος παραμένει σε υψηλά επίπεδα στην αγορά, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των υποκλοπών και την παρακολούθηση του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Σε αναμονή της δήλωσης του πρωθυπουργού

Η αγορά σαφώς αναμένει τη δημόσια δήλωση που θα κάνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχέση με την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του ot.gr, ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει για λάθος της ΕΥΠ και για άγνοια του Μαξίμου γύρω από το θέμα, αλλά θα αποδεχθεί ότι υπήρξε πολιτική ευθύνη και γι’ αυτό απομακρύνθηκαν την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Παναγιώτης Κοντολέων, ενώ θα διαβεβαιώσει ότι θα υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, τα θετικά εδάφη υποστηρίζουν τα σημαντικά κέρδη σε Λάμδα, Πειραιώς, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, ΑΔΜΗΕ και Μυτιληναίος, ενώ θετικά κινούνται οι Quest, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Εθνική, Coca Cola, Titan και Jumbo. Σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Motor Oil, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα και Eurobank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών