Μικτή ήταν η εικόνα που εμφάνισαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, με τον κλάδο της τεχνολογίας να ξεχωρίζει στο Χονγκ Κονγκ, με αφορμή τα αποτελέσματα SoftBank.

Ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε 0,75%, καθώς η Alibaba σημείωσε πτώση 3,93% και η JD.com έχασε 3,02%. Η Cathay Pacific του Χονγκ Κονγκ έκανε άλμα 2,36% αφού οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η καραντίνα σε ξενοδοχεία για τους ταξιδιώτες θα μειωθεί σε τρεις από επτά ημέρες, αν και θα υπάρξει τετραήμερη περίοδος επιτήρησης μετά την καραντίνα.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε ελαφρώς χαμηλότερα. Οι μετοχές της Oz Minerals αυξήθηκαν κατά 34,83% αφού η εταιρεία απέρριψε την προσφορά εξαγοράς της BHP ύψους 8,34 δισ. δολαρίων Αυστραλίας (5,76 δισεκατομμύρια δολάρια).

Διαβάστε επίσης: «Καθηλωμένες» οι τιμές του πετρελαίου εν μέσω φόβων για ύφεση

Οριακή ενίσχυση για Nikkei

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία ενισχύθηκε κατά 0,18%, ενώ ο δείκτης Topix έκλεισε κλασματικά υψηλότερα. Οι μετοχές της SoftBank βρέθηκαν στο +0,78%, ενώ ανακοίνωσε ζημίες 23 δισ. δολαρίων το προηγούμενο τρίμηνο.

Διαβάστε επίσης: Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε ελαφρώς χαμηλότερα και ο Kosdaq υποχώρησε 0,31%. Η Chipmaker SK Hynix υποχώρησε 2,74%, αφού η Korea Herald ανέφερε ότι μια πόλη της Νότιας Κορέας, η Yeoju, θέλει μεγαλύτερη αποζημίωση με αντάλλαγμα να αφήσει την εταιρεία να κατασκευάσει σωλήνες για να μεταφέρει τεράστιες ποσότητες νερού στο εργοστάσιό της.

Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν σε θετικά εδάφη. Ο Shanghai Composite κέρδισε 0,19% και ο Shenzhen Component σημείωσε άνοδο 0,15%. Το Σαββατοκύριακο, η Κίνα ανέφερε ότι οι εξαγωγές σε δολάρια αυξήθηκαν κατά 18% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Αυτός είναι ο ταχύτερος ρυθμός ανάπτυξης φέτος και ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 15%. Οι εισαγωγές της Κίνας σε δολάρια αυξήθηκαν 2,3% τον Ιούλιο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021, χαμηλότερα από το αναμενόμενο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές