Ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να παρακολουθούν τα εταιρικά κέρδη και τα βασικά οικονομικά δεδομένα, αξιολογώντας τον κίνδυνο ύφεσης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,9%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει 1,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει κατά 0,58% στις 7.483 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,92% στις 13.699 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,71% στις 6.518 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων η βρετανική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Hargreaves Lansdown κερδίζει 3,7%, μετά την αύξηση της τιμής στόχου της Deutsche Bank για τη μετοχή.

Διαβάστε επίσης: «Καθηλωμένες» οι τιμές του πετρελαίου εν μέσω φόβων για ύφεση

Κέρδη και για τη γαλλική εταιρεία κοινής ωφελείας Veolia, η οποία επιβεβαίωσε μια συμφωνία για την πώληση της επιχείρησης απορριμμάτων του Σουέζ στον όμιλο Macquarie της Αυστραλίας για περίπου 2,4 δισ. ευρώ.

Η Siemens Energy υποχωρεί κατά 2%, καθώς προειδοποίησε για μεγαλύτερες από το αναμενόμενο ζημίες το 2022, ανακοινώνοντας επιβάρυνση περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ λόγω της αναδιάρθρωσης της επιχείρηση στη Ρωσία.

Στο μέτωπο των δεδομένων στην Ευρώπη, ο δείκτης οικονομικού κλίματος Sentix του Αυγούστου για την ευρωζώνη αναμένεται να επηρεάσει το κλίμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές