Οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης σταθεροποιούνταν την Τρίτη, καθώς οι αγορές αναζητούσαν κατεύθυνση την παραμονή της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ενώ οι traders αύξησαν τα στοιχήματά τους για νέα κίνηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον Σεπτέμβριο.

Τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τροφοδότησαν προσδοκίες για μια νέα μεγάλη αύξηση των επιτοκίων της Fed κατά 75 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, οδηγώντας τις αποδόσεις των ομολόγων σε άνοδο την περασμένη εβδομάδα, αν και οι απότομες πτώσεις τη Δευτέρα ανέτρεψαν μέρος αυτής της αύξησης.

Την Τρίτη, τα στοιχήματα για αυξήσεις επιτοκίων της ΕΚΤ αυξήθηκαν και πάλι, με τους traders να δίνουν πιθανότητες περίπου 95% για αύξηση 50 μονάδων βάσης στη συνεδρίαση της τράπεζας τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv, έναντι πιθανότητας περίπου 50% την περασμένη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης: Scope Ratings: Ενισχυμένες οι προοπτικές αξιολόγησης της Ελλάδας παρά τον πληθωρισμό

Οι κινήσεις στις ΗΠΑ «βοηθούν επίσης την καμπύλη του ευρώ να τιμολογήσει μια ακόμη άνοδο 50 μ.β. από την ΕΚΤ, κάτι που νομίζω ότι είναι σύμφωνο με την τελευταία τους απόφαση», δήλωσε ο Antoine Bouvet, αναλυτής για τα επιτόκια της ING. «Η συνέπεια είναι ότι η αγορά έχει δίκιο να περιμένει προοδευτικές αυξήσεις, καθώς το παράθυρο ευκαιρίας για σύσφιξη κλείνει γρήγορα».

Τα ομόλογα

Την Τρίτη, οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη, τα οποία αναμένεται να δείξουν επιβράδυνση του δείκτη τον Ιούλιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου, σημείου αναφοράς για το μπλοκ, παρέμεινε αμετάβλητη στο 0,90% νωρίτερα στην συνεδρίαση.

Την ίδια ώρα αυξήθηκε ελαφρά η απόδοση του ελληνικού 10ετούς στο 3,124%, με το spread να διαμορφώνεται στις 219 μονάδες βάσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές