Η πλάγια κίνηση στη ζώνη των 860 μονάδων συνεχίζεται στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον τζίρο να μην έχει ξεπεράσει καν τα 15 εκατ. ευρώ μετά από τρεισήμισι ώρες διαπραγμάτευσης. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,07% στις 860,96 μονάδες, αν και νωρίτερα βρέθηκε ακόμη και στις 865 μονάδες.

Η αγορά συντηρεί την ανοδικότητά της, όπως αναφέρει η Trader24, παίρνοντας μάλιστα «πίσω» το ανοδικό κενό των 850-855 μονάδων, αφήνοντας μόνο τις 840 μονάδες για την επιβεβαίωση της προ ημερών ανοδικής διάσπασης. Η ζώνη υποδοχής στην περίπτωση ανοδικής συνέχισης είναι οι 900 μονάδες, ειδικά δε αν η Wall Street μείνει στις ράγες της, κυρίως ωθούμενη από τις μακροοικονομικές ανακοινώσεις, όπως λ.χ. τα κρίσιμα NFPs.

Διαβάστε επίσης: Αμετάβλητες οι αποδόσεις ομολόγων στην ευρωζώνη – «Τσίμπησε» λίγο το ελληνικο

Και προφανώς, η αγορά έχει μπει στη γνωστή επενδυτική ραστώνη του Αυγούστου, ώστε να αναζητείται κάποιος βαρύς καταλύτης που θα δώσει ώθηση σε μια αγορά που ψάχνει αφορμή να εκραγεί. Στην αγορά ομολόγων, παραμένουν οι ευκαιρίες σε αξιοπρεπέστατες εκδόσεις, που πολλαπλασιάζουν το “χαμηλό” κουπόνι λόγω της έκπτωσης στο ταμπλό.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ο Ελλάκτωρ ξεχωρίζει με το +4,59%, με την Alpha Bank, τη Βιοχάλκο και την Εθνική να ακολουθούν με σημαντικά κέρδη. Ανοδικά κινούνται οι Σαράντης, ΟΛΠ, Μυτιληναίος, Λάμδα, Coca Cola, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ και Πειραιώς, ενώ στον αντίποδα, η Motor Oil και ο ΟΠΑΠ σημειώνουν απώλειες 1,62% και 1,32% αντίστοιχα. Πτωτικά κινούνται οι Ελληνικά Πετρέλαια, Quest, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, Titan, Jumbo και Aegean.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών