Με μικρές απώλειες κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες επί της ουσίας αναμένουν τα στοιχεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ την Τετάρτη, προκειμένου να λάβουν τον τόνο με βάση τις εκτιμήσεις για τις προθέσεις της Federal Reserve.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει οριακές διακυμάνσεις, με τον κλάδο των βασικών πόρων να χάνει 0,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει κατά 0,01% στις 7.482 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,19% στις 13.662 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,16% στις 6.514 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Πάουελ: Δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα μπορέσουμε να περιορίσουμε τον πληθωρισμό χωρίς επιπτώσεις στην οικονομία

Τι αξιολογούν οι επενδυτές

Οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τον πιθανό ρυθμό σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Μια εκπληκτικά ισχυρή έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα φάνηκε να μειώνει την πιθανότητα ύφεσης, δίνοντας χώρο στην κεντρική τράπεζα για πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων, καθώς φαίνεται να ελέγχει τον πληθωρισμό.Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Τετάρτης του Ιουλίου αναμένεται να προσφέρει κάποια σαφήνεια στην πορεία των αυξήσεων των επιτοκίων.

Διαβάστε επίσης: Goldman: Χαμηλώνει τον πήχη για τις τιμές του πετρελαίου

Τα κέρδη παραμένουν επίσης βασικός μοχλός της κίνησης των τιμών των μεμονωμένων μετοχών στην Ευρώπη. Η ελβετική Durfy σημειώνει κέρδη 3,2%, ενώ η IWG χάνει πάνω από 13%, μετά και τα αποτελέσματα β’ 3μηνου που ανακοίνωσαν.

Στο μέτωπο των δεδομένων, οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν 1,6% τον Ιούλιο, με τα είδη ανακούφισης λόγω του καύσωνα να έχουν την τιμητική τους, σύμφωνα με έκθεση της British Retail Consortium.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές