Τα σχέδιά της για την εξαγορά του ομίλου Bomi, που δραστηριοποιείται διεθνώς στην παροχή υγειονομικών εφοδιαστικών υπηρεσιών, ανακοίνωσε η United Parcel Service Inc (UPS).

Μέσω της εξαγοράς του ομίλου Bomi, η UPS Healthcare, θα προσθέσει στην κυριότητα της, νέες εγκαταστάσεις σε 14 χώρες με δυνατότητα ελέγχου θερμοκρασίας και σχεδόν 3.000 νέα στελέχη με υψηλή εξειδίκευση στις αγορές της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, η εξαγορά του ομίλου Bomi αποτελεί μέρος της συνεχούς επέκτασης του δικτύου και των υπηρεσιών της UPS Healthcare για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης. Η UPS Healthcare, συμπεριλαμβανομένης της εξαγοράς του Ομίλου Bomi, από το 2020 έως σήμερα, έχει διπλασιάσει το παγκόσμιο αποτύπωμά.

Οι πιο πρόσφατες επενδύσεις της περιλαμβάνουν νεόκτιστες και προσεχώς ανοιχτές εγκαταστάσεις εφοδιαστικής υγειονομικής περίθαλψης στη Γερμανία και την Αυστραλία και διευρυμένες πανεπιστημιουπόλεις στην Ουγγαρία και την Ολλανδία.

Ο όμιλος Bomi

Ο όμιλος Bomi, που ιδρύθηκε το 1985, παρέχει υπηρεσίες στους τομείς Medtech και Pharma, εστιάζοντας στις εξατομικευμένες ανάγκες της αγοράς και κατορθώνοντας να χτίσει σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης με πάνω από 150 συνεργάτες-εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Marco Ruini, όπως και το σύνολο της ηγετικής διοικητικής ομάδας θα παραμείνουν στις θέσεις τους και μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, όπως ακριβώς και όλοι οι εργαζόμενοι της Bomi.

Τα οφέλη για την UPS

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, θα περιέλθουν στην κυριότητα της UPS περισσότερα από 350 νέα οχήματα ελεγχόμενης θερμοκρασίας και 391 τετρ. χιλιόμετρα αποθηκευτικών χώρων, προσφέροντας στους συνεργάτες πρόσβαση σε ταχύτερους χρόνους αποστολής, μεγαλύτερη ευελιξία παραγωγής και προσφορές που θα τους βοηθήσουν να προσελκύσουν νέες συνεργασίες με επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα η εξαγορά του ομίλου Bomi από τη UPS θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στην έγκαιρη παράδοση φαρμακευτικών σκευασμάτων και βιολογικών θεραπειών επόμενης γενιάς, που απαιτούν εφοδιαστικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και εξατομικευμένες συνθήκες θερμοκρασίας κατά την μεταφορά τους.

Η διαδικασία της εξαγοράς του ομίλου Bomi αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022, και τη συμβουλευτική της οικονομικής συμφωνίας για λογαριασμό της UPS έχει αναλάβει η J.P. Morgan Securities LLC.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή