Ήπια ανοδικά κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο, επιχειρώντας να συνεχίσει τη χθεσινή ανοδική αντίδραση, με τη βοήθεια αυτή τη φορά των καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων της Coca Cola.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,56% στις 880,35 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 5 εκατ. ευρώ.

Οι πιέσεις

Αν και στην έναρξη της συνεδρίασης η ροή των συναλλαγών ήταν καλύτερη, με τον γενικό δείκτη να φτάνει και στις 885 μονάδες, επιλεκτικές πιέσεις έχουν περιορίσει το εύρος της ανόδου, αλλά και του τζίρου. Άλλωστε, μπορεί το ΧΑ να δείχνει ότι μπορεί να επανέλθει πλησίον της ζώνης των 900 μονάδων, μετά από σχεδόν δύο μήνες, αλλά δεν μπορεί να αγνοήσει και την επιφυλακτικότητα που επικρατεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις προοπτικές της οικονομίας.

Πράγματι, αν και σε διαφορετική χρονική στιγμή τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία από την αμερικανική οικονομία (σ.σ. πληθωρισμός χτες), θα έδιναν ώθηση και στις αγορές της Ευρώπης, ο σκεπτικισμός δεν έχει μειωθεί στη γηραιά ήπειρο.

Και αυτό διότι παραμένουν οι ανησυχίες για τις προοπτικές της οικονομίας, στη σκιά της συσχέτισης των πολιτικών μεταξύ Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Federal Reserve. Και σε αυτό δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη η ελληνική αγορά, η οποία ήδη κινείται σε υψηλά δύο μηνών.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Coca Cola HBC ξεχωρίζει με το +2,41% που καταγράφει, ενώ σε θετικά εδάφη είναι οι Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Λάμδα, ΕΛΧΑ και ΟΤΕ. Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, Jumbo και Motor Oil.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών