Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, λαμβάνοντας και αυτές ώθηση από τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, καθώς βελτίωσαν την ορατότητα σχετικά με τις προσεχείς αποφάσεις της Federal Reserve.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,78%, με τον δείκτη Hang Seng Tech να κερδίζει 2,71%. Ανοδικά κινήθηκαν και οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας. Ο Shanghai Composite κέρδισε 1,18% και ο Shenzhen Component σημείωσε άνοδο 1,55%.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας κέρδισε 0,91%. Ο Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε κατά 1,31% υψηλότερα και ο Kosdaq σημείωσε κέρδη 1,26%.

Η αγορά της Ιαπωνίας ήταν κλειστή λόγω αργίας.

«Είναι κατανοητό ότι οι αγορές χάρηκαν που είδαν καλύτερες επιδόσεις με τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Όμως, ενώ τα στοιχεία έχουν σημασία, οι κεντρικές τράπεζες ενδιαφέρονται περισσότερο για το επίπεδο του πληθωρισμού και υπάρχει ένα μακρύ και αβέβαιο μονοπάτι πέρα από τη χθεσινή ανακοίνωση», ανέφερε η ANZ Research.

Παράλληλα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, στην έκθεσή της για τη νομισματική πολιτική, τόνισε τον κίνδυνο πληθωρισμού. Τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Κίνας έφτασε σε υψηλό δύο ετών τον Ιούλιο, με την PBOC να προτείνει τρεις κινητήριους παράγοντες για την αύξησή του: i) την ανάκαμψη της κατανάλωσης, ii) τις παγκόσμιες διακυμάνσεις των τιμών της ενέργειας και iii) την ταχεία αλλαγή του κύκλου του χοιρινού κρέατος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές