Με ήπια θετικά πρόσημα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, αλλά παραμένει η επιφυλακτικότητα σχετικά με τις προεκτάσεις της πολιτικής των κεντρικών τραπεζών στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,4%, με τον κλάδο των κατασκευών και υλικών να κερδίζει 1,1%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει κατά 0,03% στις 7.509 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,33% στις 13.745 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,34% στις 6.545 μονάδες.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης blue chip έκλεισε 1% υψηλότερα την Τετάρτη μετά από ένα καθυστερημένο ράλι, καθώς τα νέα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 8,5% ετησίως τον Ιούλιο, επιβραδύνοντας σε μεγάλο βαθμό από τον προηγούμενο μήνα λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ετήσια άνοδο 8,7%.

Η αγορά

Αυτό που προβληματίζει την αγορά είναι εάν οι επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve επηρεάσουν την ευρωπαϊκή οικονομία, ιδίως στο μέτωπο της συναλλαγματικής ισοτιμίας ευρώ – δολαρίου και κατ’ επέκταση τις εξαγωγές των μεγάλων οικονομιών της γηραιάς ηπείρου.

Μάλιστα, η ευρωπαϊκή οικονομία δείχνει ισχυρότερα σημάδια επιβράδυνσης, κάτι που περιορίζει τα περιθώρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να δράσει κατά του πληθωρισμού στην Ευρώπη.

Τα εταιρικά κέρδη

Στο επίκεντρο παραμένουν επίσης τα εταιρικά κέρδη στην Ευρώπη. Οι μετοχές της Aegon κερδίζουν περισσότερο από 7%, αφού η ολλανδική ασφαλιστική εταιρεία αύξησε την καθοδήγησή της για ολόκληρο το έτος. Στον αντίποδα, η βρετανική εταιρεία πληροφορικής Netcompany υποχωρεί περισσότερο από 13% μετά τα τριμηνιαία αποτελέσματά της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές