Οι εισροές επικράτησαν για πρώτη φορά μετά από έξι εβδομάδες εκροών στα χαρτοφυλάκια των μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων παγκοσμίως, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η Federal Reserve δεν θα είναι τόσο επιθετική στην αύξhση των επιτοκίων μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού.

Τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια ενισχύθηκαν με νέα κεφάλαια αξίας 2,75 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv Lipper. Τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια στις ΗΠΑ και στην Ασία είχαν καθαρές εισροές κεφαλαίων αξίας 4,21 δισ. και 0,69 δισ. δολαρίων αντίστοιχα. Στον αντίποδα στα ευρωπαϊκά μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια σημειώθηκαν εκροές αξίας 2,52 δισ. δολαρίων.

Σε επίπεδο κλάδου, τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια που επενδύουν σε εταιρείες του κλάδου των βασικών καταναλωτικών αγαθών και της υγειονομικής περίθαλψης ενισχύθηκαν με κεφάλαια αξίας  535 εκατ. και 389 εκατ. δολαρίων αντίστοιχα. Οι εκροές επικράτησαν στα αμοιβαία που επενδύουν στον τεχνολογικό και χρηματοπιστωτικό κλάδο, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε  412 εκατ. και 386 εκατ. δολάρια αντίστοιχα.

Εισροές και στα ομολογιακά -εκροές στα διαχείρισης διαθεσίμων

Οι επενδυτές τοποθέτησαν περίπου 5 δισ. δολάρια σε ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια παγκοσμίως. Τα ομολογιακά αμοιβαία που επενδύουν σε τίτλους του Δημοσίου προσέλκυσαν καθαρά κεφάλαια αξίας 2,25 δισ. δολάρια, ωστόσο οι επενδυτές πούλησαν βραχυπρόθεσμα & μεσοπρόθεσμα και υψηλής απόδοσης ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια ύψους 1,66 δισ.  και 47 εκατ. δολαρίων αντίστοιχα.

Τα αμοιβαία κεφάλαια διαχείρισης διαθεσίμων κατέγραψαν εκροές ύψους 12,51 δισ. δολαρίων, τη μεγαλύτερη των τελευταίων έξι εβδομάδων.

Τα στοιχεία για τα αμοιβαία κεφάλαια εμπορευμάτων έδειξαν ότι αυτά που επενδύουν στην ενέργεια προσέλκυσαν καθαρές αγορές ύψους 101 εκατ. δολαρίων, την πρώτη εβδομαδιαία εισροή εδώ και επτά εβδομάδες, αλλά τα αμοιβαία κεφάλαια που επενδύουν σε πολύτιμα μέταλλα σημείωσαν απώλειες 394 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές