Ήπια ανοδικά κινείται και σήμερα η Wall Street, η οποία οδεύει προς την τέταρτη ανοδική της εβδομάδα, καθώς η “επίδραση” των καλύτερων του αναμενομένου στοιχείων για τον πληθωρισμό εξακολουθεί να δίνει ώθηση.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,48% στις 33.497 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,61% στις 4.232 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,67% στις 12.875 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Wall Street: Αποσύρονται από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης 5 κινεζικοί όμιλοι

Επεκτείνεται το ράλι

Οι αμερικανικοί δείκτες οδεύουν προς την τέταρτη ανοδική εβδομάδα, με τον S&P 500 να σημειώνει άνοδο 1,5%, λαμβάνοντας ώθηση από τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τον πληθωρισμό. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο σερί κερδών του S&P 500 από τον Νοέμβριο του 2021. Ο Dow σημειώνει άνοδο 1,6% για την εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 1% υψηλότερα. Για τον Nasdaq, είναι επίσης η τέταρτη θετική εβδομάδα στη σειρά.

Οι κινήσεις αυτής της εβδομάδας επέκτειναν το ράλι της αγοράς από τα χαμηλά της στα μέσα Ιουνίου. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 14,7% από τα χαμηλά, ενώ ο Dow κερδίζει 11,5% και ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 20,0%.

«Η θεμελιώδης ροή ειδήσεων παραμένει ανοδική, με την οικονομία να εισέρχεται σε μια περίοδο αποπληθωρισμού, ενώ τα εταιρικά κέρδη και η ανάπτυξη κινούνται καλύτερα από ό,τι αναμενόταν», σύμφωνα με τον Adam Crisafulli της Vital Knowledge.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Rivian σημειώνουν πτώση 1,5%, καθώς αν και η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων ξεπέρασε τις εκτιμήσεις στην κορυφαία και κατώτατη γραμμή των αποτελεσμάτων, περιόρισε τις προβλέψεις της για ολόκληρο το έτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street