Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων εν αναμονή νέων οικονομικών στοιχείων για να σχηματίσουν οι επενδυτές  εικόνα για την αμερικανική οικονομία και τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά 1 μονάδα βάσης στο 2,877%  και του 30ετούς επίσης κατά 1 μονάδα και διαμορφώθηκε στο 3,146%. Στο ίδιο κλίμα υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης η απόδοση του 2ετούς ομολόγου, μετά τη διολίσθηση της προηγούμενης συνεδρίασης και κατήλθε στο 3,209%. Η πτώση βοηθά στο να αποκατασταθεί η αναστροφή της καμπύλης των αποδόσεων, που θεωρείται σήμα της αγοράς ότι η οικονομία μπαίνει σε ύφεση.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Δύο ανησυχητικά στοιχεία στην έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Ιουλίου

Νέο θετικό σήμα για την αμερικανική αγορά έστειλαν τα στοιχεία του δείκτη τιμών παραγωγού, που δημοσιοποιήθηκαν εχθές, συμβάλλοντας στην γενική εντύπωση πως ο πληθωρισμός αρχίζει πλέον να «ξεφουσκώνει» προκαλώντας ανακούφιση στους καταναλωτές και αυξάνοντας τις πιθανότητες η Federal Reserve να κόψει ταχύτητα στο ρυθμό σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής.

Έτσι, μετά την υψηλότερη από την αναμενόμενη υποχώρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) από το 9,1% στο 8,5%, την σκυτάλη πήρε ο πληθωρισμός χονδρικής (PPI), ο οποίος παρουσίασε πτώση για πρώτη φορά εδώ και αισίως δύο χρόνια.

Οι επενδυτές τώρα αναμένουν τη δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων για περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με την υγεία της οικονομίας των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές