Την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Μιλάνο εξετάζει η Prada SpA, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, ελπίζοντας σε μια δημόσια εγγραφή άνω του 1 δισ. δολαρίων, με στόχο την προσέλκυση νέων επενδυτών αυτή τη φορά από την Ευρώπη.

Ο μιλανέζικος οίκος ειδών πολυτελείας είχε επιλέξει την εισαγωγή του στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, το 2011, διαθέτοντας το 20% των μετοχών του. Στόχος της Prada ήταν τότε η ανερχόμενη ασιατική αγορά και η τεράστια καταναλωτική της αγορά και πραγματικά η δημόσια εγγραφή ήταν επιτυχημένη με την εταιρεία να συγκεντρώνει 2,1 δισ. δολάρια. Η χρηματιστηριακή της αξία με βάση την πορεία της μετοχή της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ανέρχεται στα 115,7 δισ. δολάρια Χονγκ Κονγκ, ήτοι 14,8 δισ. αμερικανικά δολάρια.

Τώρα ο οίκος στρέφει και πάλι το βλέμμα του στις ρίζες του, στην Ιταλία και στην Ευρώπη, στοχεύοντας στη διάθεση μετοχών του στο χρηματιστήριο του Μιλάνο. Το ύψος του πακέτου που θα διατεθεί στο κοινό δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο εκτιμάται πως η Μιούτσια Πράντα και ο σύζυγος της, επιχειρηματίας, Πατρίτσιο Μπερτέλι που ελέγχουν το 80% του οίκου δύσκολα θα θελήσουν να μειώσουν το ποσοστό τους.

Πάντως, η εταιρεία έχει ήδη προσλάβει την Goldman Sachs Group προκειμένου να διαμορφώσει το σχετικό πλάνο, δεδομένου πως μια διπλή εισαγωγή σε Χονγκ Κονγκ και Μιλάνο θεωρείται πολύπλοκη. Αν και τελικές αποφάσεις δεν φαίνεται να έχουν ληφθεί ακόμη.

Παρά το γεγονός ότι ευρωπαϊκές αγορές βρίσκονται σε δύσκολη φάση, λόγω του πολέμου, του αυξημένου πληθωρισμού, της αύξησης των επιτοκίων και των σεναρίων επιβράδυνσης των οικονομιών, κάποια brands του κλάδου φαίνεται έτοιμα να τολμήσουν να προχωρήσουν σε δημόσιες εγγραφές. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει η εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων Porsche, η οποία έχει επιβεβαιώσει ότι επεξεργάζεται σχέδια για την πιθανή δημόσια εγγραφή της, πιθανότατα στις αρχές του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή