Στο στόχαστρο έχουν θέσει Γάλλοι ακτιβιστές τα γήπεδα γκολφ στη νότια Γαλλία που πλήττεται από πρωτοφανή ξηρασία, λόγω εξαίρεσης από τα μέτρα περιορισμού της σπατάλης νερού που απολαμβάνουν, παρά τις τεράστιες ποσότητες ύδατος που απαιτούνται για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση το γκαζόν.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το Reuters, ακτιβιστές του κλίματος που συνδέονται με την Extinction Rebellion γεμίζουν τρύπες των γηπέδων γκολφ με σκυρόδεμα! Και αυτό γιατί, αν και οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να αποφεύγουν τη σπατάλη νερού σε δραστηριότητες όπως το πλύσιμο των αυτοκινήτων και το πότισμα των κήπων, τα γήπεδα γκολφ επιτρέπεται να συνεχίσουν να ποτίζουν το γκαζόν τους.

Η δράση διαμαρτυρίας έλαβε χώρα στη λέσχη Vieille-Toulouse και στο γήπεδο Garonne des Sept Deniers.

Υπερασπιζόμενος την εξαίρεσή τους από τους περιορισμούς του νερού, ο Gerard Rougier της Γαλλικής Ομοσπονδίας Γκολφ δήλωσε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα France Info ότι «ένα γήπεδο γκολφ χωρίς πράσινο είναι σαν ένα παγοδρόμιο χωρίς πάγο».

«Αυτή η τρύπα πίνει 277.000 λίτρα νερό»

Οι Extinction Rebellion Toulouse δημοσίευσαν μια φωτογραφία στο Twitter που δείχνει προφανώς μια τρύπα του γκολφ γεμάτη με τσιμέντο και μια πινακίδα που γράφει: «Αυτή η τρύπα πίνει 277.000 λίτρα νερό». Παράλληλα, μια καμπάνια με στόχο την κατάργηση της απαλλαγής που απολαμβάνουν τα γαλλικά γήπεδα γκολφ κατά τη διάρκεια της ξηρασίας σημειώνει ότι «η οικονομική τρέλα υπερισχύει της οικολογικής λογικής».

Οι απαγορεύσεις όσον αφορά την κατανάλωση νερού εφαρμόζονται κατά την κρίση των περιφερειακών αξιωματούχων και μέχρι στιγμής μόνο η Ille-et-Villaine στη δυτική Γαλλία έχει απαγορεύσει το πότισμα των γηπέδων γκολφ.

Η Γαλλία είναι μία από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από τον καύσωνα και την ξηρασία που πλήττει ολόκληρη τη δυτική Ευρώπη. Πυροσβέστες δίνουν εδώ και πολλές ημέρες μάχη με μια «τερατώδη» πυρκαγιά που καταστρέφει δάση στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green