
Εκρηκτική αύξηση κατέγραψε το πρώτο επτάμηνο του 2022 η κίνηση επιβατών στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων, ξεπερνώντας μάλιστα την κίνηση του 2019 και της προ πανδημίας περιόδου.
Αντιστοίχως κινήθηκαν και οι πτήσεις των αεροσκαφών που επίσης ήταν περισσότερες σε σχέση με τους επτά πρώτους μήνες του 2019.
Διαβάστε επίσης – Χανιά: Κατά 268,9% αυξήθηκε τον Ιούνιο η κίνηση των επιβατών μέσω του αεροδρομίου
Ρεκόρ τετραετίας
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία κίνησης που παρουσιάζει το ΑΠΕ -ΜΠΕ, το πρώτο επτάμηνο του 2022, (Ιανουάριος – Ιούλιος), διακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου Χανίων 1.744.597 επιβάτες, έναντι 601.875 επιβατών, που είχαν διακινηθεί το πρώτο επτάμηνο 2021.
Παράλληλα το ίδιο χρονικό διάστημα του 2022, πραγματοποιήθηκαν μέσω του «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», 12.596 πτήσεις, έναντι 6.229 πτήσεις το 2021.
Η αύξηση στην κίνηση των επιβατών το 2022 ήταν σε σχέση με το 2021 189,9% και στην κίνηση αεροσκαφών 102,2%.
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το 2019, χρονιά που ο ελληνικός τουρισμός είχε σπάσει κάθε ρεκόρ, από το αεροδρόμιο Χανίων είχαν διακινηθεί κατά το πρώτο επτάμηνο 1.639.323 επιβάτες με 11.353 πτήσεις.
Αύξηση του τουρισμού
Τα στοιχεία κίνησης του αεροδρομίου Χανίων κατά το πρώτο επτάμηνο του 2022, επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις για σημαντική αύξηση του τουρισμού στα Χανιά και την Κρήτη σε σύγκριση και με τα αντίστοιχα στοιχεία του ίδιου διαστήματος των προηγουμένων ετών που επεξεργάστηκε το ΑΠΕ -ΜΠΕ και προέρχονται από τα στατιστικά της διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου Fraport.
Το πρώτο επτάμηνο του 2020, η πανδημία είχε «προσγειώσει», την αεροπορική κίνηση και στα Χανιά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσω του «Δασκαλογιάννης», εκείνη την περίοδο είχαν διακινηθεί 256.157 επιβάτες με μόλις 2.912 πτήσεις.
Πρωτιά Βρετανών
Αναφορικά με τις εθνικότητες των αλλοδαπών τουριστών στα Χανιά κατά το πρώτο επτάμηνο του 2022 στην πρώτη πεντάδα βρίσκονται σταθερά Βρετανοί, Δανοί, Νορβηγοί, Γερμανοί και Πολωνοί.
Όσον αφορά τα στοιχεία κίνησης του αεροδρομίου Χανίων κατά τον φετινό Ιούλιο, με πτήσεις εξωτερικού διακινήθηκαν συνολικά 548.357 επιβάτες και με πτήσεις εσωτερικού 72.071 επιβάτες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Aυξήθηκαν οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα τον Φεβρουάριο
Ιδιαίτερη αύξηση παρουσίασαν οι αφίξεις και διανυκτερεύσεις αλλοδαπών, με ποσοστά 3,8% και 4,9% αντίστοιχα
![Accor: Η βιωσιμότητα «κλειδί» για την ανάπτυξη και ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού [έρευνα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/thumbnail-600x400.jpg)
Accor: Η βιωσιμότητα «κλειδί» για την ανάπτυξη και ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού [έρευνα]
Το White Paper “Sustainable Expansion of Greek Tourism” που δημοσίευσε πρόσφατα η Accor αποτυπώνει τη δέσμευσή της στη βιώσιμη φιλοξενία

Σην Ιβηρική το brand Super 8 της Wyndham - Η συμφωνία με τη Soliteight
Η Wyndham και η Soliteight βάζουν το brand Super 8 σε Ισπανία και Πορτογαλία με 40 νέα ξενοδοχεία σε διάστημα 10 ετών

Ποιοι προορισμοί κέρδισαν τους Έλληνες το Πάσχα - Το κόστος μετακίνησης
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Ferryscanne για τις εξορμήσεις το Πάσχα

Ανοίγει νέα ξενοδοχεία σε Αθηνα και Μάνη ο όμιλος Radisson - Η συνεργασία με την Fais Group
Την επέκταση της παρουσίας του στην Ελλάδα δρομολογεί ο όμιλος Radisson - Οι συνεργασίες σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς

Παράνομη εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για τη φορολόγηση του Airbnb - Η απόφαση του ΣτΕ
Το θέμα παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αύξηση μόλις 0,5% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις το πρώτο δίμηνο του 2025 - Άνοδος 3,5% στους τουρίστες
Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΤτΕ για τις χώρες προέλευσης των τουριστών - Η μεγάλη άνοδος των Αμερικάνων και οι μηδενικές εισπράξεις από Ρώσους τον Φεβρουάριο - Πάνω από 1,5 εκατ. οι ξένοι τουρίστες

Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη ο νέος προορισμός τριών πολυτελών διεθνών αλυσίδων
Τα σχέδια επέκτασης στην ελληνική αγορά με πολυτελή ξενοδοχεία των Waldorf Astoria της Hilton, Six Sences της IHG Group και Four Seasons
![Ξενοδοχεία: Μεγάλο το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα – Η θέση της Αθήνας [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/Athens-hotels-600x399.jpg)
«Μαγνήτης» επενδύσεων η Ελλάδα στα ξενοδοχεία - Στο top 10 η Αθήνα [γραφήματα]
Η Αθήνα μπήκε στη δεκάδα των ελκυστικών πόλεων και η Ελλάδα διατηρεί την πέμπτη θέση στην Ευρώπη

Οι top χώρες προέλευσης των περισσότερων ξένων ταξιδιωτών στην Ελλάδα
Η θερινή τουριστική περίοδος διαγράφεται θετικά για την Ελλάδα, με τα διαθέσιμα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του κλάδου