Θα συνεχίσει να προμηθεύει τη Ρωσία με βασικά γεωργικά εφόδια δήλωσε η γερμανική εταιρεία Bayer αλλάζοντας τη στάση που είχε υιοθετήσει το Μάρτιο, όταν ανακοίνωσε ότι θα οι προμήθειες για το 2023 θα εξαρτώνται από το αν η Ρωσία θα σταματήσει τις επιθέσεις της στην Ουκρανία.

Η μεγαλύτερη εταιρεία σπόρων και φυτοφαρμάκων στον κόσμο ανέφερε σε δήλωση στην ιστοσελίδα της ότι η κίνησή της αποσκοπεί στο να «συμβάλει στην πρόληψη αυτού που θα μπορούσε να γίνει μια άνευ προηγουμένου επισιτιστική κρίση» και ότι η πρόσβαση σε ρωσικά τρόφιμα είναι απαραίτητη από αυτή την άποψη.

Διαβάστε επίσης: FAO: Η τεχνολογία τoυ blockchain στην υπηρεσία της αγροδιατροφής

Η Bayer σταμάτησε τον Μάρτιο όλες τις δαπάνες,που δεν αφορούσαν βασικά προϊόντα, στη Ρωσία και στη Λευκορωσία  και απείλησε να παρακρατήσει βασικές προμήθειες, όπως σπόρους και φυτοφάρμακα, εάν η Μόσχα συνέχιζε τις «απρόκλητες επιθέσεις» της στην Ουκρανία.

Η στροφή της τη Δευτέρα έρχεται στον απόηχο της συμφωνίας που υπογράφηκε από τη Ρωσία, την Ουκρανία, τα Ηνωμένα Έθνη και την Τουρκία στις 22 Ιουλίου για να επιτραπούν οι εξαγωγές σιτηρών μέσω τριών ουκρανικών λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας που προηγουμένως είχαν αποκλειστεί από τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
American Express: Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Τζ. Ρόμπινσον
Διεθνή |

Πέθανε ο Τζ. Ρόμπινσον: Ο άνθρωπος που έκανε «σούπερ μάρκετ» την American Express

Η ιστορία του ανθρώπου που μεταμόρφωσε την πιστωτική κάρτα σε ένα σούπερ μάρκετ χρηματοοικονομικών υπηρεσιών - Εγκατέλειψε την εταιρεία το 1993 μετά από σύγκρουση με διευθυντικά στελέχη