Τα 16 δισ. δολάρια θα φτάσουν φέτος οι λεγόμενες «παράλληλες εισαγωγές» στη Ρωσία, καθώς η εμπορική αγορά κάνει «χρυσές δουλειές» μέσα από την χρήση του συγκεκριμένου εργαλείου που της επιτρέπει να παρακάμπτει τις δυτικές κυρώσεις σε δεκάδες προϊόντα.

Η Ρωσία έχει καταρτίσει μια μακρά λίστα προϊόντων από ξένες εταιρείες, αυτοκινητοβιομηχανίες, εταιρείες τεχνολογίας και καταναλωτικές μάρκες που εμπίπτουν στον μηχανισμό παράλληλης εισαγωγής, ο οποίος επιτρέπει στις ρωσικές εταιρείες να αγοράζουν προϊόντα από οποιαδήποτε εταιρεία εκτός Ρωσίας και χωρίς την έγκριση από τους κατόχους εμπορικών σημάτων, να τα πωλούν στην εγχώρια αγορά.

Διαβάστε επίσης – Η αποχώρηση των δυτικών εταιρειών από τη Ρωσία σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής

Πρόκειται για ένα… τέχνασμα που μετριάζει τον αντίκτυπο των δυτικών κυρώσεων στους ρώσους καταναλωτές και την εμπορική αγορά της χώρας, καθώς οι ντόπιοι δεν χάνουν την πρόσβαση τους σε δημοφιλή brands, από τη Zara μέχρι τα iPhone της Apple.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αντιπρόεδρο Ντένις Μαντουροφ, οι παράλληλες εισαγωγές για το διάστημα Μάιο-Ιούνιο ανήλθαν σε 6 δισ. δολάρια, ωστόσο ο κλάδος θα συνεχίζει να διογκώνεται φτάνοντας τα 16 δισ. δολάρια φέτος, ήτοι περίπου το 4% των συνολικών εισαγωγών της χώρας.

Σημειωτέον πως η Ρωσία έχει «παγώσει» τις ανακοινώσεις επίσημων στοιχείων για τις εισαγωγές και τις εξαγωγές από τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή