Στην πώληση των δραστηριοτήτων του στη Ρωσία, που ασκούνται μέσω της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης IKEA Dom, ανακοίνωσε ο σουηδικός κολοσσός επίπλων IKEA, μετά από 10 χρόνια παρουσία στη χώρα.

Διαβάστε επίσης: Nike: Αποχωρεί πλήρως από τη Ρωσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία

Η ΙΚΕΑ, το μεγαλύτερο brand επίπλων στον κόσμο, έκλεισε τα καταστήματά της τον Μάρτιο και δήλωσε ότι θα πουλήσει εργοστάσια, θα κλείσει γραφεία και θα μειώσει το εργατικό δυναμικό της των 15.000 ατόμων στη Ρωσία.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Πώς παρακάμπτουν τις κυρώσεις και αγοράζουν δυτικά brands

Ωστόσο, ο όμιλος Ingka, ιδιοκτήτης καταστημάτων ΙΚΕΑ και ένας από τους κορυφαίους ιδιοκτήτες εμπορικών κέντρων στον κόσμο, κράτησε ανοιχτά τα εμπορικά του κέντρα «Mega» στη Ρωσία.

Χθες Δευτέρα, η ΙΚΕΑ έκλεισε τις διαδικτυακές πωλήσεις της που είχαν ανοίξει ξανά τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Spark του πρακτορείου ειδήσεων Interfax για ρωσικές εταιρείες, αναφέρει το Reuters, η Ingka Holding Europe B.V. αποφάσισε να προχωρήσει σε εκκαθάριση της IKEA Dom –που ιδρύθηκε το 2006- της οποίας είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης.

Επισημαίνεται ότι δεκάδες εταιρείες λιανεμπορίου ανέστειλαν τη δραστηριότητά τους στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία, με τις H&M, IKEA και Nike μεταξύ εκείνων που έχουν ανακοινώσει σχέδια για οριστική έξοδο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή