Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς υποχωρεί η ζήτηση για επενδύσεις σταθερού εισοδήματος και οι επενδυτές αναμένουν την δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

H απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε κατά 5 μονάδες βάσης στο 2, 879% και του 30ετούς κατά 2 μονάδες βάσης στο 3,137%. Πάνω από 9 μονάδες βάσης εκτοξεύτηκε η απόδοση του 2ετούς και ανήλθε στα 3,345%.

Διαβάστε επίσης: Wall Street: Διόρθωση εν αναμονή των πρακτικών της Fed

Οι αγορές  αναμένουν η Fed να χαλαρώσει τον κύκλο σύσφιγξης της πολιτικής της, μετά την ανακοίνωση καλύτερων από το αναμενόμενο στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν δηλώσει ότι θα πρέπει να είναι απόλυτα βέβαια ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί.

Σε ύφεση η αγορά κατοικίας;

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η ζήτηση για ενυπόθηκα δάνεια την περασμένη εβδομάδα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον δεκαετιών, ακόμη και όταν τα επιτόκια μειώθηκαν ελαφρώς. Έρχονται σε συνέχεια των στοιχείων της Τρίτης για την έναρξη οικοδομικών εργασιών, τα οποία έδειξαν πτώση 9,6% σε σχέση με τον Ιούνιο, πολύ πάνω από τις προβλέψεις των οικονομολόγων που ανέμεναν υποχώρηση 2,5%. Οι οικοδομικές άδειες υποχώρησαν κατά 1,3%, ξεπερνώντας επίσης τις εκτιμήσεις. Οι κατασκευαστές αναφέρουν εξασθένηση της ζήτησης από τον Ιούνιο, με τους φόβους για ύφεση στην αγορά κατοικιών στις ΗΠΑ να αυξάνονται.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν μάλιστα ότι βρίσκεται ήδη σε ύφεση. «Η αυστηρότερη νομισματική πολιτική από την Fed και το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος κατασκευής έχουν επιφέρει ύφεση στην αγορά κατοικίας», δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής οικονομολόγος της Εθνικής Ένωσης Κατασκευαστών Κατοικιών, Ρόμπερτ Ντιέτζ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές