Με σημαντικές απώλειες κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, διορθώνοντας μετά το πενθήμερο ανοδικό σερί του Dow Jones, με τα μακροοικονομικά στοιχεία να βρίσκονται στο επίκεντρο, ενώ αναμένονται και τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 0,65% στις 33.930 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,84% στις 4.269 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,19% στις 12.946 μονάδες.

Την ώρα που ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται πλέον κατά 18% από τα χαμηλά του Ιουνίου και έχει καταγράψει ήδη ένα πενθήμερο ανοδικό σερί, δεν είναι λίγοι οι επενδυτές που θέλουν να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών. Ταυτόχρονα, περαιτέρω αβεβαιότητα παραμένει στην αγορά καθώς η Federal Reserve σχεδιάζει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια και να συρρικνώνει το μέγεθος του ισολογισμού της.

Διαβάστε ακόμα: Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι αγορές της Ευρώπης

«Θα προειδοποιήσουμε τους επενδυτές να μην κυνηγήσουν αυτό το ράλι», δήλωσε ο Mark Haefele, επικεφαλής επενδύσεων στην UBS Global Wealth Management. «Αναμένουμε νέα αστάθεια της αγοράς στο μέλλον και συνεχίζουμε να προτείνουμε την τοποθέτηση χαρτοφυλακίων σε αμυντικές θέσεις και σε διάφορα σενάρια», πρόσθεσε.

Τα πρακτικά της Fed

Στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, στις 26-27 Ιουλίου, που θα δημοσιευτούν σήμερα οι αγορές αναζητούν στοιχεία για την απόφαση του Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται εδώ, στην προσπάθειά της να «αναχαιτίσει» τα υψηλά επίπεδα πληθωρισμού, η Fed αποφάσισε την αύξηση των επιτοκίων κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Αυτό οδήγησε το βασικό επιτόκιο δανεισμού της Fed στο εύρος 2,25%-2,5%. Οι οικονομολόγοι της Nomura είπαν ότι τα πρακτικά πιθανότατα θα δείξουν ότι «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι» για τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η Teladoc Health χάνει πάνω από 5%, μετά τη σύσταση της Guggenheim ότι είναι ώρα για πωλήσεις στη μετοχή καθώς ο κόσμος βρίσκεται σε διαδικασία ομαλοποίησης στην μετά Covid εποχή.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιούλιο παρέμεινε σταθερή, καθώς η πτώση των τιμών των καυσίμων εμπόδισε τις πωλήσεις πρατηρίων καυσίμων και οι καταναλωτές στράφηκαν περισσότερο στις ηλεκτρονικές αγορές. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα από τον Dow Jones εκτιμούσαν αύξηση 0,1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street