Να κρατηθεί στη ζώνη των 890 μονάδων επιχειρεί το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, ώστε να μη χάσει τον βηματισμό του προς τον μεγάλο στόχο των 900 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,09%, ενώ βρέθηκε νωρίτερα και στο -0,59%, και στις 892,55 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει ήδη στα 33 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 12 εκατ. μέσω πακέτων.

Η συναλλακτική δραστηριότητα έχει βελτιωθεί σημαντικά από χτες στην αγορά, παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των εντολών είναι μέσω πακέτων. Και αυτή η δραστηριότητα φαίνεται να δίνει το μήνυμα για τοποθετήσεις αρκετών χαρτοφυλακίων στα επίπεδα που θεωρούν αρκετοί ως “ασφαλή” έναντι των διεθνών αναταράξεων. Μάλιστα, αυτή η δραστηριότητα δείχνει να βοηθά και την αγορά να περιορίσει τις πιέσεις που κυριαρχούν στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό της.

Βέβαια, όπως σημειώνει η Trader24, η προβληματική της αστάθειας των μακροοικονομικών τόσο στις ΗΠΑ όσο και -κατά βάση- στην Ευρωζώνη παραμένει, ώστε οι μακροπρόθεσμες θέσεις να κρατούν ακόμα μικρό καλάθι ως προς τις τοποθετήσεις τους, και προφανώς ακόμα έχουν δρόμο μπροστά τους οι μετοχικές αγορές, εν τη περιπτώσει που τα πράγματα ομαλοποιηθούν. Το αγοραστικό σήμα από τις 850 μονάδες παραμένει εν ισχύ, με την κοντινή στήριξη να φαίνεται στις 875, που τιμήθηκε ενδοσυνεδριακά την Παρασκευή.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Πειραιώς δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις και υποχωρεί κατά 2,48%, με τις Eurobank, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΥΔΑΠ να ακολουθούν με σημαντικές απώλειες. Σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, Titan, Jumbo, Λάμδα, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική και Μυτιληναίος. Στον αντίποδα, οι Quest, Coca Cola, Σαράντης και ΟΤΕ σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών